Stark 2-0-seger för Kovland mot Stöde
-
Det tredje topplaget Stöde kammade noll på Ånäsvallen mot Kovland.
Hemmalaget vann en riktigt välspelade och bra match med 2–0.
– Idag vann vi för att alla drar åt samma håll inom laget och att vi har en mittback som jag tror gjorde mål för fjärde eller femte matchen på raken, säger Kovlands tränare Conny Sjödin.
Mittbackens namn? Joakim Wittek, som går från klarhet till klarhet..


Många målchanser

Det syntes att det här var två riktigt bra lag och matchen startade i ett ursinnig tempo med målchanser åt bägge håll. Det borde kanske redan stått 2–2 när matchens första mål föll i slutet av den första halvleken. Närmast dittills var Stödes Jonas Södermark vars skott tog i insidan av stolpen och rullade sedan hela vägen längs mållinjen innan den rensades undan.
Men det var Kovland som gjorde första målet.
I den 42:a minuten slog Christer Eriksson en frispark som Jens Olsson hoppade över och mittbacken Joakim Wittek höll sig framme och stötte in 1–0 för Kovland. Witteks femte mål så här långt i serien.
– Det är skönt att ha en målfarlig mittback i sitt lag, konstaterade KIF-tränaren Conny Sjödin.


Duktiga målvakter

Det fina spelet fortsatte även under den andra halvleken men båda lagens målvakter, Martin Jutman i Kovland och Stefan Eriksson i Stöde, fortsatte precis som under den första halvleken att svara för flera imponerande ingripanden.
Men det skulle visa sig att Eriksson skulle tvingas kröka rygg ännu en gång.
Med kvarten kvar studsade en andraboll ut från Stödes straffområde och där mötte Christer Eriksson direkt och från 25 meter gick bollen som ett streck upp i högra krysset.
– Idag vann vi för att alla drar åt samma håll inom laget och har en positiv bänk där alla puschar varandra oavsett om man spelar eller sitter bredvid. Dessutom har vi en mittback som jag tror gjorde mål för fjärde eller femte matchen på raken, säger Kovlands tränare Conny Sjödin nöjt.
Joakim Wittek och Christer Eriksson extra nyttiga i Kovland tillsammans med målvakten Martin Jutman.
I Stöde pushar vi för keepern Stefan Eriksson.
I övrigt skall planens samtliga aktörer ha varsitt stort plus!
 

/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

åter till omgång 8

Kovlands IF – Stöde IF 2–0
2014-06-10 - 19:00 - Ånäsvallen
1-0 Joakim Wittek 42
2-0 Christer Eriksson 75
Domare: Arian Chalak, Kvissleby
Publik:
Matchfakta

Kovlandveteranen Christer Eriksson svarade för ett vackert krysskott och en frisparksassist i toppmatchen mot Stöde. Arkivfoto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.