Jonathan Åhlin svarade för två av Kubens premiärmål. Jonathan Åhlin svarade för två av Kubens premiärmål.

Kuben ökade i andra och gick ifrån till en fem-etta

(2017-05-05)
Kuben svarade upp mot favoritskapet och tog en premiärseger mot Söråker med klara 5-1 efter 1-0 i paus.
– Vi följde matchplanen och svarade för en strålande laginsats, säger ass. tränaren André Sjödal.


Kuben tog hem seriepremiären mot Söråker. Men det tog ett tag innan ketchupflaskan ville ge med sig.
Men det var gästande Söråker som öppnade piggast och i mitten av den första halvleken tvingades Kubenmålvakten Cristofer Högbom sträcka ut i sin fulla längd och tippa ett hårt och välplacerat skott till hörna.
Men annars var det Kuben som hade mest bollinnehav och flest chanser under den första halvleken. Det tog till det bara återstod 20 sekunder innan dödläget bröts då rörlige Samuel Keflit fick ett perfekt snett-inåt-bakåt-pass som han satte foten till.
– I det läget borde vi nog redan haft ledningen med ett par mål, säger ass. tränaren André Sjödal, som själv stod på sidan oombytt trots att han för ovanlighetens skull inte var skadad.
Han fortsätter:
– Brorsan (huvudtränaren Henri) tycker att vi har bättre alternativ på mittbacksplatserna, säger André och blinkar åt storebror.

2-0 kom kring timmen spelad. Ahmad Khreis löpte på en långboll, hann i kapp den strax före kortlinjen. Drev sedan in mot målet innan han serverade en framstormande "Jonte" Åhlin med en macka mellan målvakt och försvar.
Söråker protesterade högljutt och ville ha Khreis avblåst för offside.
– Nej, nej, nej. Det var Samuel (Keflit) som var i offsideläge men han släppte bollen förbi sig till Khreis som kom från egen planhalva, säger Kubens ass. tränare André Sjödal.
– När den ass. domaren vinkade för offside stannade våra spelare upp men domaren lät spelet fortgå och då blev vi ställda, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.

3-0-målet kom strax därpå då Faress Mohammed såg att bortamålvakten Mikael Gustafsson stod en bit ut från sitt mål och lyfte bollen över honom från 25 meter. Vaket, vaclkert och bra utfört!
Söråker gav dock inte upp och fick lite luft under vingarna sedan Victor Selander krutat in en frispark rakt upp i krysset. Även om den satt fint så var det i målvakten Cristofer Högboms hörn...
Någon fler reducering fick inte Söråker till utan istället kunde "Jonte" Åhlin löpa sig fri på djupet efter en långboll från Martin Forss och stänga matchen med sitt 4-1-mål.
Därefter kom även 5-1. Samuel Keflit vann ett motlägg på mitten och matade "Artie" Saluka med en fin boll och fri från mittcirkeln sköt han i steget strax utanför straffområrdet välplacerat i nät.
– Vi följde matchplanen och svarade för en strålande laginsats. Söråker fick lite energi efter sitt reduceringsmål men dom var aldrig riktigt nära att få in ytterligare reducering, säger ass. tränaren André Sjödal.

Söråkers tränare Nermin Zulovic var trots den stora förlusten inte besviken på sina mannar. Utan snarare tvärtom.
– Killarna gör en kanonmatch mot favoriterna Kuben. Vi stör dom länge i matchen men det kändes tyvärr inte som domaren gav oss chansen idag. Ett par av målen luktade offside och en boll fick dom slå in med handen. Killarna blev verkligen frustrerade att vi knappt fick ett enda domslut med oss under 90 minuter. Men vi slet och kämpade ändå och gav aldrig upp. Siffrorna speglar på inget sätt matchen, säger "Zulan".

Samuel Keflit fick "Kubenjackan" som bäste Kubare. Han var överallt på planen och både målade och spelade fram.
– I övrigt fick vi ut allt på alla positioner idag, säger André Sjödal.
I Söråker, som saknade ett par viktiga pjäset i premiären, var det jämt överlag.

Läs mer:
• Jonathan Åhlin i målform när Kubikenborg vann mot Söråker
• Khreis om storsegern mot Söråker i premiärmatchen: "Ett helt okej resultat"

• Se fler av Fredrik Lundgrens bilder från matchen

Kubikenborgs IF - Söråkers FF 5-1
2017-05-05 - 19:00 - Westhagen
1-0 Samuel Keflit Tewelde (44)
2-0 Jonathan Åhlin (61)
3-0 Faress Mohammed (63)
3-1 Victor Selander (70)
4-1 Jonathan Åhlin (73)
5-1 Bletuart Sallauka (88)
Domaren: Temesgen Habte Eyes (höll en bra nivå / blåste bara åt ett håll). Åsikterna gick som sagt isär).
Publik: 70
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher
• Nyheter Medelpadsallsvenskan