Erik Senestad blev Sidsjö-Böles poängräddare när han slog in en straff i den 90:e minuten. Erik Senestad blev Sidsjö-Böles poängräddare när han slog in en straff i den 90:e minuten.

Sidsjö-Böles första poäng kom efter Senestads sena straff

(2016-05-27)

Sidsjö-Böle var på väg mot sin femte raka förlust.
Då fick man i den sista minuten en straff.
Och den slog Erik Senestad säkert i mål, 2-2.
– Vi behövde den här medgången. Vi kämpade och krigade i 90 minuter, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf


På Ljungalid möttes två lag som haft en tung inledning på årets division 4.
Ljunga hade tippats ligga på övre halvan men hade bara en seger på kontot medan Sidsjö-Böle inte lyckats skrapa ihop en ynka pinne.
Hemmalaget inledde bäst på den såphala planen men tvärt emot matchnbilden var det gästerna som tog ledningen sedan förre IFK-talangen Tobias Ivarsson löpte sig fri på en djupledsboll och satte 0-1
Fem minuter senare kvitterade emellertid Ivan Kajajas Muwanguzi rättvist.
Ett aber var att Ljungas storstjärna tvingades utgå i den första halvleken efter att ha fått en motståndare över benet och skadat baksidan av knät. Osäkert i skrivande stund hur illa det är men i den här matchen återkom han aldrig.

I den andra fortsatte Ljunga trycka på men Sidsjö-Böle försvararre sig med både näbbar och klor. Men med kvarten kvar kunde Mathias Edlund hitta en lucka och sätta 2-1 för hemmalaget.
Ljunga såg sedan ut att behålla ledningen matchen ut. Men i matchens slutminut kände sig en hemmaspelare nödgad att fälla en "grönsvart" innan för straffområdet. Fram klev Erik Senestad och såg till att Sidsjö-Böle tog sin första poäng för året med en säker "stramare".
– Vi behövde den här medgången. Vi kämpade och krigade i 90 minuter och även om det inte var så vackert spel alla gånger är jag nöjd med poängen, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf., som vill hylla kollektivet denna gång.

Matchfakta:
Ljunga IF - Sidsjö-Böle IF 2-2
2016-05-27 - 19:00 - Ljungalid
0-1 Tobias Ivarsson (22)
1-1 Ivan Kajajas Muwanguzi (27)
2-1 Mathias Edlund (74)
2-2 Erik Senestad (straff, 90)
Domare: Abdisadiq Muse Farah (lite för mycket berg och dalbana)
Publik: 50

• Nyheter Medelpadsallsvenskan

• Referat. Resultat & Matchfakta plus Aktuell tTbell och Skytteliga.