Förre Söråkersspelaren Dan Mellberg avgjorde derbyt för Ljustorp med ett brunkarmål mot sin gamla klubb. Men med tanke på sitt efternamn måste han nu hamnat i rätt klubb på gamla dar. Förre Söråkersspelaren Dan Mellberg avgjorde derbyt för Ljustorp med ett brunkarmål mot sin gamla klubb. Men med tanke på sitt efternamn måste han nu hamnat i rätt klubb på gamla dar.

Ljustorp tog ett stort steg mot Medelpadsfemman
– Mellberg avgjorde


(2016-09-05)

Ljustorp vände till seger mot Söråker 2 i derbyt.
Samtidigt tappade Nedansjö en 2-0-ledning på Essviksvallen.
– Det är bara att gratulera Ljustorp till seriesegern. Dom har ett fyrapoängs-försprång nu och det släpper dom aldrig, säger Nedansjös tränare Christer Söder uppgivet.


Satte Ljustorp in det avgörande rycket i Medelpadssexan under måndagskvällen?
Men det började mindre bra för det gröna laget då gästerna Söråker 2 tog ledningen i derbyt i den 13:e minuten genom Abdi Hassan Abdinasir.
Det tog emellertid bara sex minuter för seriens skyttekung Kuchi West att uthjämna. En hörna nådde, efter en skarv, Kuchi vid den bortre delen av målgården, han tog emot bollen och dunkade upp den  i nättaket.
Hemmalaget fortsatte att föra matchen men det unga Söråkerlaget, utan A-lagsspelare, försvarade sig väl.
I den 36:e minuten centrade Kuchi West in bollen in i boxen och där dök förre Söråkerspelaren Dan Mellberg upp och formligen brunkade in ledningsmålet. Ett mål som visade sig bli matchavgörande. Med tanke på Dannes efternamn var det inte helt fel att han fick avgöra kampen till Ljustorps fördel.
– En jämn och relativt välspelad match där båda lagen hade bra perioder, säger Ljustorps tränare Fredrik Enqvist.
I och med segern tog Ljustorp ett rejält kliv mot nästa års Medelpadsfemma då värsta konkurrenten Nedansjö samtidigt tappade poäng på Essviksvallen.

Läs även:


Matchfakta:
Ljustorps IF - Söråkers FF 2 2-1
2016-09-05 - 18:00 - Ljustorps IP
0-1 Abdi Hassan Abdinasir (13)
1-1 Kuchi West (Kyaw Soe Kyaw Soe) (19)
2-1 Dan Mellberg (36)
Utvisning Söråker 2: Yllmen Ramosaj (90)
Domare: Nilla Sjöberg
Publik: 36

• Nyheter Medelpadsallssexan

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.