Här är en tjej som har näsa för mål. Anna Edin har efter kvällens sex fullträffar gjort totalt 15 på tre matcher. Här är en tjej som har näsa för mål. Anna Edin har efter kvällens sex fullträffar gjort totalt 15 på tre matcher.

Stödes målmaskin Anna Edin har gjort 15 mål på tre matcher – sex av dom kom ikväll mot Ljustorp

(2016-05-19)
Redan efter 21 minuters spel var spänningen över på Ljustorps IP.
Då hade Stödes Anna Edin kommit fri tre gånger och rundat hemmamålvakten och nätat. Totalt blev det sex fullträffar för skytteligaledaren.
– Hon och anfallskollegan Clara Högbom kompletterar varandra fantastiskt, säger Stödetränaren Madelene Sjögren efter 8-2-segern.


ST bjöd på direktsändning från Ljustorps IP.
Då bjöd seriens skyttedrottning på dubbelt hattrick. Ett äkta första 21 minuterna där hon kom fri och alla tre gångerna rundadehemmamålvakten innan honrullade in bollen och sedan ett oäkta i andra. Totalt sex mål alltså och 15 under seriens tre omgångar och klar ledning i skytteligan, fyra mål före Selånger 3:s Tova Olsson.

Det blev aldrig någon riktig spänning i matchen. Stöde var helt enkelt för bra.
– Fel dag att visa matchen då vi gör en riktigt dålig insats men det är svårt att möta Stöde med så många borta. Men förutom deras anfallare Anna Edin och Clara Högbom var dom inte så märkvärdiga. Trodde dom skulle vara bättre, säger Ljustorps lagledare Sonja Zavala.
– Vi gör ingen bra match, det var för många misstag. Speciellt i backlinjen som var nykomponerad då vi också saknade folk och vi fick sätta en utespelare i mål, säger Stödes tränare Madelene Sjögren.

Efter 1-4 efter den första halvleken blev det samma siffror i den andra.
– Stundtals spelade vi ganska jämnt med dom. Vi fick också ett litet hopp när vi gick från 0-4 till 2-4 men det tog bara ett par minuter innan Anna Edin gjorde mål igen och då rasade det igen, säger Sonja Zavala och påpekar att det kanske inte är lag av Stödes kaliber som man skall ta poäng av.
– Nästa torsdag möter vi Söråker i ett derby och då kommer förhoppningsvis första segern. Synd bara att vi inte få spela våra matcher på söndagarna, det brukar komma mycket mer folk då, säger Sonja.

Bäst i Ljustorp var målvakten Maria Avila som svarade för flera spektakulära räddningar.
Anna Edin outstanding i Stöde.
– Får inte glömma anfallskollegan Clara Högbom som jobbade fram dom flesta av Annas mål. Dom kompletterar varandra fantastiskt, säger Madelene Sjögren.
Överbetyg också till Frida Åsell till vänster på mittfältet.

Läs även:
• Skyttedrottningen firade mest under målfesten på Ljustorp IP

Matchfakta:
Ljustorps IF - Stöde IF 2-8
2016-05-19 - 19:00 - Ljustorps IP
0-1 Anna Edin (8)
0-2 Anna Edin (18)
0-3 Anna Edin (21)
0-4 Emilia Johansson (37)
1-4 Sanne Olofsson (42)
2-4 Rebecca Jonsson (61)
2-5 Anna Edin (64)
2-6 Clara Högbom (74)
2-7 Anna Edin (80)
2-8 Anna Edin (81)
Domare: Jose Luis Ahumada, Timrå
Publik: 26 (direktsändningen skrämde bort storpubliken)

• Nyheter Damtrean

• Referat, resultat &matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.