Jimmie Nordberg var bäst på plan när Lucksta tog död på Östaqvalls segersvit. Jimmie Nordberg var bäst på plan när Lucksta tog död på Östaqvalls segersvit.

Östavalls segersvit sprack på Sörforsvallen

(2016-06-03)

Östavall gick på pumpen för första gången i år då Lucksta luggade serieledarna hemma på Sörforsvallen.
– En match med mycket pang bom och lite konstruktivitet. Sett till målchanser hade vi klart fler men dom sätter sina och vinner matchen, säger Östravalls spelande tränare Jonas Vestring.


Gästande Östavall hade den första halvleken på Sörforsvallen men fick inte hål på det täta Luckstaförsvaret.
– Vi visste att dom skulle sätta hård press på oss så därför backade vi hem och tätade till alla ytor och såg till att hela tiden flytta över och ligga på rätt sida och göra det svårt dör dom, säger Luckstas tränare Tommy Lerstrand.
– Tycker ändå att vi hade tillräckligt med chanser för att gå till ledning med ett par mål i paus även om det inte var mycket till spel, mest pang bom, säger Östavalls spelande tränare Jonas Vestring.
Den andra halvleken blev jämnare sett till bollinnehav, så mycket konstruktivt spel blev det dock inte heller efter paus.
Bästa chansen att bryta dödläget hade Yaroslav Voroshin men hans bicykleta gick strax utanför Martin Ålins stolpe. Martin som var tillbaka i Luckstamålet efter skada.

Mycket talade för 0-0 när Hakim Rouass lirade Jimmie Nordnberg som från ringen på straffområdet sköt en pressad yttersida som gick in i bortre gavlen utom räckhåll för Andrei Colibaba.
Östavall försökte flytta upp för en kvittering men den blev ganska kraftlös och med tre minuter kvar kontrade hemmalaget in 2-0. Hakim Rouass bröt igenom på högerkanten med Colibaba räddade avslutet men returen gick tillbaka till Rouass som kunde rulla in bollen i tomt mål.
– Vi gjorde defensivt en bra match, däremot så hade vi problem i omställningsfasen när vi erövrat bollen så vi skapade inte så mycket mer än målen. Men idag räckte det, säger Tommy Lerstrand.
– Vi saknade några viktiga pjäser idag, speciellt hockeylirarna Niclas Möllhagen och Emil Fahlande som båda är kraftfulla och viktiga för vårt spel, så det kändes innan matchen som det skulle bli tufft. På förhand var jag nöjd om vi kom härifrån med poäng. Nu blev det inte så men vi var inte heller bra även om 7-2 till oss i målchanser talar föratt vi borde fått minst oavgjort i alla fall, säger Jonas Vestring.

Ytterbackarna Mahmoud El Assir och Elvin Jasari gjorde det bra i 90 minuter i Luckstaförsvaret och i sin offensiva mittfältsroll gjorde Jimmie Nordberg mål igen och visade även god prescision i passningsspelet.
Mittbacken Magnus Rimeslåtten hade bra koll på Luckstas anfallare och i målet var Andrei Colibaba åter säkerheten själv och inte kan lastas för förlusten.

Läs även:
• Tungt för Östavall - vinstraden bruten mot Lucksta

Matchfakta:
Lucksta IF - Östavalls IF 2-0
2016-06-03 - 19:00 - Sörforsvallen
1-0 Jimmie Nordberg (73)
2-0 Hakim Rouass (88)
Domare: Abdisadiq Muse Farah (bra)
Publik: 38

• Nyheter Medelpadsallsvenskan

• Referat. Resultat & Matchfakta plus Aktuell tTbell och Skytteliga.