Semir Salia blev tvåmålsskytt när Lucksta krossade Alnö. Semir Salia blev tvåmålsskytt när Lucksta krossade Alnö.

3-0 efter 13 minuter när Lucksta premiärspelade och storvann mot
Alnö


(2017-05-09)
Lucksta begick sin premiär ikväll och man gjorde det på allra bästa sätt genom att vinna mot Alnö med hela 6-1.
Dom gröna hade turbon fullt påslagen direkt från avspark och efter 13 minuter stod det 3-0.
– Vi var nog ett nummer för stora för Alnö idag, säger tränaren Tommy Lerstrand.


Lucksta premiärspelade i afton och hade turbon på redan från avspark.
1-0 kom i den åttonde minuten där det var många om budet vem som gjorde det. Först rapporterades nyförvärvet från just Alnö, Nebil Beyan. ha gjort det, sedan påstods det att det var ett själv mål.
– Men det var faktiskt jag som gjorde målet, säger Semir Salia och fortsätter:
– Jag slog en hörna och bollen kom tillbaka till mig. Då slog jag in bollen mot målet och den gick in. Nebil nickade sedan in den i andraläget men då hade bollen som sagt redan varit inne, säger Senir Salia.
2-0 kom tre minuter senare och då var det ovane målskytten Emil Norrman som efter att först skjutit i stolpen forcerat in returen.
Det hann bara gå 100 sekunder till innan Semir Salia satte sitt andra mål sedan han drivit bollen förbi en försvarare och satt den i botre gaveln med ett lågt skott förbi alnökeepern Joakim Wallin som fick chansen efter Martin Älanders skada och Kevin Källströms utvisning i premiären mot Matfors.

Efter den rivstarten blev Lucksta lite bekväma och tillät Alnö att komma in i matchen och man fick också en reducering efter 20 minuter då Khalil Masri satte huvudet till på en hörna.
Alnö var sedan nära att reducera ytterligare då Adam Johansson fick ladda bössan ostörd men skottet smet över ribban. 3-2 där och...
Istället kunde Jimmie Nordberg punktera matchen med en inslagen straffspark minuten innan pausvilan.
– Den var tveksam, Erik Boman klev på bollen och inte spelaren. Luften gick sedan ur oss, säger Alnös tränare Mikael Kotermajer.

Den andra halvleken blev en ren expeditionsaffär. Nebil Beyan fick t ex sitt nickmål till slut efter att ha knoppat in en hörna och på slutet samarbetade inhopparna Mahmoud El Assir och Philip Caserta. Den senare slog ett lågt inspel till El Assir som kom inlöpande från bortre delen av straffområdet och stötte in bollen i tomt mål.
– Vi var nog ett nummer för stora för Alnö idag. Dom kämpade och stod i men fick inte till sitt spel. Eller om det var vi som inte tillät det, säger tränaren Tommy Lerstrand.
Han fortsätter:
– Många har tippat oss i botten men dom kommer att få en obehaglig överraskning. Vi har en bred trupp och dom som kom in från bänken idag visade att dom vill starta nästa match. Vi har en bra konkurrenssituation i laget vilket är hälsosamt.

Alnötränaren Mikael Kotermajer var mer bister över lagets insats.
– Vi gör en bedrövlig första halva av första halvleken. Gör inget av det som pratade om i omklädningsrummet före matchen. Lägg till många felpassningar som gör att dom kan etablera tryck på oss. Vi var också alldeles för tafatta inne i straffområdena. Kanske var det en inställningsfråga? Efter 0-3 spelade vi bra en kvart-tjugo minuter och fick också till en reducering men efter att vi åkte på straffen var det kört. Resultatet 1-6 var en kombination att vi gör en dålig match samtidigt som Lucksta gör en motsvarande bra, säger alnötränaren.

Dom bästa för dagen i Lucksta var trion kantspelaren Semir Salia, centern Douglas Hellström och mittfältaren Nebil Beyan som stack ut lite extra i ett starkt kollektiv.
Svårare att hitta ljusglimtar hos Alnö. Skall i så fall vara mittfältaren och målnickaren Khalil Masri som slet ohyggligt mellan straffområdena.

Läs mer:
• Målfest när Lucksta besegrade Alnö på Västhagen IP (nytt referat då den förra innehöll fel resultat och målskyttar)

Lucksta IF - Alnö IF 6-1
2017-05-09 - 20:00 - Westhagen
1-0 Semir Salia (8)
2-0 Emil Norrman (11)
3-0 Semir Salia (14)
3-1 Khalil Masri (20)
4-1 Jimmie Nordberg (44, straff)
5-1 Nebil Beyan (51)
6-1 Mahmoud El Assir (87).
Domare: Ghaleb Rajab (misslyckades tyvärr med att leda matchen)
Publik: uppgift ej inrapporterad
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher
• Nyheter Medelpadsallsvenskan