Dramatiskt slut på Sörforsvallen
-
Det blev stor dramatik i säsongsavslutningen på Sörforsvallen.
Vid ställningen 2–2 fick Lucksta en straffspark. 
Joakim Grannas gjorde emellertid en monsterräddning på "Robban" Johanssons stramare vilket grundade för Robin Nordins segermål efter hörna i den sista minuten.
Någon som nämnde små marginaler?
– Synd att avsluta med en förlust när vi var så nära en säger och det var stukade nackar som lämnade planen, säger Luckstas matchcoach Richard Gillgren.


Alnö besegrade Lucksta i vårens möte med hela 6–0 hemma på Släda IP.
Siffror som såg ut att kunna upprepas när lagen möttes på Sörforsvallen.
Efter sju minuters spel slog Anton Andersson Vidén en genomskärare till Jonathan Åhlin som i sin tur slog bollen diagonalt till en nätande Robin Nordin.
I den 19:e minuten centrade Patrik Kerttu till Marcus Vestin som klippte till direkt i höjd med straffområdet och bollen satt som gjuten lågt i målvakten 
Simon Möllers vänstra gavel.
– Vi hade sedan flera chanser att öka på till 3–0, säger alnötränaren Pontus Melander.
Istället lyckades Luckstas spelande tränare Robert Johansson stoppa blödningen när han brottade sig fram efter ett långt inkast och krigade in reduceringen fem minuter före pausvilan.
– Inte rättvist. Vi gjorde en bra första halvlek och borde haft ledningen med minst ett par mål, säger Pontus Melander.

Alnö inledde även den andra halvleken bäst men mitt i dominansen stack Lucksta upp och Jens Andersson kunde kvittera efter en uppspelsbrytning av Robert Johansson och ett snabbt djupledspass.
– Klar offside. Där hängde inte den assisterande domaren med alls i andravågen, kommenterade Pontus Melander.
Spelet jämnades sedan ut och lagen bytte chanser med varandra samtidigt som det gavs och togs i närkampsspelet.
Med fyra minuter kvar tilldömdes hemmalaget en straffspark.
"Robban" Johansson tog på sig ansvaret och drog på kraft med sin vänster men Joakim Grannas gick åt rätt håll och gjorde en monsterräddning.
Istället gav Lucksta bort en hörna i slutminuten och på den tappade man bort Robin Nordin som vid den borte stolpen kunde bredida in vinstmålet. I samband med målet kolliderade Nordin med målvakten Möller.
– Han stukade foten och fick utgå. Inte bra inför det stundande kvalet, säger Pontus Melander med oro i rösten.
– Synd att avsluta med en förlust när vi var så nära en säger och det var stukade nackar som lämnade planen, säger Luckstas matchcoach Richard Gillgren.

Trots den hårda vinden bjöd lagen på en bra fotbollsmatch. Det tyckte i alla fall Richard Gillgren:
– Det var en frän match med många tuffa närkamper där det gavs och togs utan något gnäll från spelarna även om det var ett par onödiga efterslängar.
Pontus Melander höll inte riktigt med:
– Vår andra halvlek var en av dom sämre i år. Det var mycket bollbyte och många avblåsningar. Ingen riktig rytm i spelet, säger Pontus Melander.
– Vill passa på att önska Alnö lycka till i det stundande kvalet, avslutar Gillgren, som var mycket nöjd med domartrion:
– De var guld värda och höll en bra nivå på matchen. Släppte på spelet när det var befogat och tog snabba frisparkar när så skulle göras.
Lucksta landade på plats nummer sex medan säsongen fortsätter med kvalspel till division 3 för seriesegrarna Alnö, där Ytterhogdal väntar.

Lucksta IF – Alnö IF 2–3
2014-09-27 - 14:00 - Sörforsvallen
0-1 Robin Nordin 7
0-2 Marcus Vestin 19
1-2 Robert Johansson 40 (Johan Skog enligt domarrapporten)
2-2 Jens Andersson 53
2-3 Robin Nordin 90
Domare: Johan Skyttberg, Sundsvall (bra i vanligt ordning, gäller hela trion)
Publik: 80
Matchfakta