Lucksta lade krokben för Stöde när Dennis gjorde comeback efter ett och ett halvt år
-
Den lilla chans som fanns för Stöde att peta bort Alnö som herre på täppan i Medelpadsfyran försvann i och med poängtappet på Sörforsvallen mot Lucksta.
– Kändes lite som om dom redan gett upp på förhand för intensiteten i deras spel och det där allra sista i närkamperna fanns inte, säger Luckstas spelande tränare Robert Johansson.

 

"Svella" till sjukhuset

Lucksta på Sörforsvallen brukar av hävd inte vara någon lätt uppgift.
Stöde var dock tvungen att få med sig hela potten för att även i fortsättningen ha chansen att utmana serieledarna Alnö.
Det började illa för Lucksta som fick sin lagkapten Mattias Svelander utburen och forslad till sjukhus sedan han skallat ihop med en Stödespelare i samband med en hörna redan efter fem minuter. Han såg ut som rena Terry Butcher, som den minnesgode kanske kommer ihåg?

I samband med olyckan fick vi hälsa Dennis Moberg tillbaka i fyran efter ett och ett halvt års skadelände sedan han i en träningsmatch blivit överfallen av en Kramforsmålvakt. Han tog platsen i anfallet och Robert Högdahl tog hand om vänsterbacksplatsen.
– Tänkte att han skulle få spela och känna på några minuter men nu fick han spela nästan en timme och klarade av det bra trots att han gått upp några kilo sedan skadan, säger tränaren Robert Johansson.
 

"Robbans" 15:e

Stöde tog i alla fall ledningen i matchen sedan Staffan Söder hittat rätt efter 36 minuter. Lyckan blev inte långvarig utan bara fem minuter senare kvitterade Robert Johansson sedan han skjutit in Jens Anderssons snett-inåt-bakåt pass via stolpen. "Robbans" 15:e fullträff i årets Medelpadsfyran.
I början av den andra halvleken återtog Stöde ledningen. Maxwell Osadolor drev in mot straffområdet från kanten innan han vek av mot centrum och bredsidade in bollen förbi Simon Möller i hemmamålet.
Stöde hann dock inte jubla klart förrän "Robban" Johansson  snappade upp en "indianare" från Stödes backlinje. Luckstatränaren höll i bollen ett moment innan han serverade Johan Skog öppet mål med ett sidledspass.
Klockan hann ticka sju varv innan Johansson spelade snett-inåt-bakåt till Skog och för första gången i matchen var Lucksta i ledning.
Skog var sedan nära att måla ännu en gång efter en kontring men Stöde-målvakten Stefan Eriksson räddade Luckstaanfallarens friläge genom att sätta sig på bollen
 

För sen Stödekvittering

Sista halvtimmen flyttade Stöde upp sina positioner rejält men det dröjde till matchens näst sista minut innan man fick utdelning då Jonas Södermark rakade in ett inspel från vänster.
En poäng räddad men Stöde behövde tre men klockan var redan slagen.
Då Alnö samtidigt besegrade Medskogs kan inte längre Stöde komma i fatt utan ö-laget kunde därmed säkra seriesegern redan idag.
– Kändes lite som om Stöde redan gett upp på förhand för intensiteten i deras spel och det där allra sista i närkamperna fanns inte, säger Luckstas spelande tränare Robert Johansson, som utöver poängen, trots den dena kvitteringen, var mest nöjd med Dennis Mobergs återkomst.
– Det var Dennis första match i resten av hans karriär och han sken i kapp med solen efter sitt inhopp, säger "Robban".
Simon Möller i målet visade fina takter och Robert Högdahl var lysande på Mattias Svelanders vänsterbacksplats.


Till omgång 20
-

Lucksta IF – Stöde IF 3–3
2014-09-13 - 14:00 - Sörforsvallen
0-1 Staffan Söder  36
1-1 Robert Johansson 41
1-2 Maxwell Osadolor 48
2-2 Johan Skog 49
3-2 Johan Skog 56
3-3 Jonas Södermark 89
Domare: Per Backlin, Sundsvall (duktig)
Publik: 68
Matchfakta

Dennis Moberg är glädjande tillbaka på fotbollsplanen, ett och ett halvt år efter mötet med Kramfors-målvakten. Han spelade nästan en timme i sin comeback och gjorde det riktigt bra och sken som en sol efter matchen. Okey då, bilden har väl några år på nacken...