LuMa och IFK Timrå 2 fortfarande obesegrade efter kryss på Sörforsvallen
-
På en tungsprungen Sörforvallen spelade LuMa och IFK Timrå 2-2 och båda lagen är därmed fortfarande obesegrade.
Men det var nära att hemmalaget fått lämna planen poänglösa. Det var nämligen först i slutminuten som Jesepr Nilsson-Böös kunde nicka in kvitteringen.
– Som matchen gestaltade sig är jag nöjd med 2-2, säger LuMa-coachen Christian Nyberg.
– Vi förde spelet större delen av matchen men orkade inte sista tjugo och då LuMa hade ett stolpskott innan kvitteringen så får väl 2-2 anses som rättvist, säger Timråtränaren Ronald Wihlborg.


LuMa öppnade bäst

LuMa och IFK Timrå 2 bjöd trots den tungsprungna planen på en bra och spännande div. VI-match.
Hemmalaget öppnade bäst första halvtimmen och tog ledningen knappa kvarten spelad. Robert Högbom slog ett öppnande pass mellan Timrås mittbackar, Jesper Nilsson-Böös ångade fram och fri från 30 meter hann han till och med ramla innan han lyckades rulla bollen precis över mållinjen.
Timrå började efter halvtimmen äta sig mer och mer in i matchen och fick en tidig belöning då Kevin Sundström nätade efter ett perfekt snett-inåt-bakåt pass från Konrad Ålund.


Nära 1-3 men kroknade

Timrå fick en bra start i den andra halvleken när Kevin Sundström avslutade ett kanonanfall där fyra spelare kontraslog med "one-touch".
Gästerna var sedan ypperligt nära 1-3. Efter diverse palaver med räddning på mållinjen och ett ribbskott av Timrå lyckades LuMa försvaret rensa undan.
Sista tjugo började gästerna krokna något och LuMa satte in en offensiv i jakten på en kvittering. Jesper Nilsson-Böös träffade stolpen med en rungande skott vilket såg ut att vara det närmaste hemmalaget kom en kvittering.

 

Kvittering i slutminut

I slutminuten slog emellertid Viktor Steffansson ett inlägg nerifrån hörnflaggan, bollen gick mot det bortre hörnet av målgården och där dök Nilsson-Böös upp och nickade in kvitteringen.
– Som matchen gestaltade sig är jag nöjd med 2-2. Timrå hade mer att säga till om men vi avslutade matchen bra och vaskade fram ett stolpskott och flera hörnor innan kvitteringen, säger LuMa-coachen Christian Nyberg.
– Vi förde spelet större delen av matchen men orkade inte sista tjugo och då LuMa hade ett stolpskott innan kvitteringen så får väl 2-2 anses som rättvist. Jag tycker att vi hade många fina anfall där vi lät bollen göra jobbet och ofta bytte kant. Dessvärre hade vi svårt att komma till vassa avslut, säger Timråtränaren Ronald Wihlborg.

 

Många duktiga

Många spelare var duktiga i dagens match och i Lucksta framhåller vi greppsäkre målvakten Simon Möller, brytsäkre mittbacken Emil Svensson och anfallaren och tvåmålsskytten Jesper Nilsson-Böös.
Även Timrå hade en tvåmålsskytt i Kevin Sundström men allra bäst var löpvilliga kantspelarna Niklas Fors och Oliwer Karlsson.


/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu


åter till omgång 4

LuMa - IFK Timrå 2 2-2
2014-05-26 - 19:00 - Sörforsvallen
1-0 Jesper Nilsson-Böös 14
1-1 Kevin Sundström 32
1-2 Kevin Sundström 50
2-2 Jesper Nilsson-Böös 90
Domare: Thomas Löf, Sundsvall
Publik: 29
Matchfakta

Jesper Nilsson-Böös säkrade med sitt nickmål i slutminuten LuMa-poäöng mot IFK Timrå 2.