Alex Berggren låg bakom fyra av Matfors fem mål. Alex Berggren låg bakom fyra av Matfors fem mål.

Matchens stod och vägde
– då fick Matffors 2 igång liret


(2017-05-14)
Matfors 2 ledde med 1-0 i paus borta mot Ånge men matchen stod och vägde.
Då fick gästerna igång sitt passningsspel och kunde öka på till 4-0 sista fjärdedelen av matchen.
– Otroligt nöjd över andra halvlek, hur vi trots en relativt svag första reser oss, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.


Ånge och Matfors 2 bjöd på en publikvänlig fotboll utan en massa tjongade utan mycket rull via lagdelarna även om det blev några felpass i stressade lägen.
Den första halvleken var jämn och det enda som skiljde var Christian "Chippen" Isakssons vollyspark till 1-0 från nära håll efter en hörna slagen av Alex Berggren.
Ånge hade efter detta en fin kvitteringschans men bollen smet precis utanför MIF-målvakten Joel Molins vänstra stolpe.

Första kvarten av den andra halleken stod det och vägde men det kändes som om Matfors 2 var på väg att koppla ett grepp och i samma veva kom också 2-0. William Dalenius rann då igenom i djupled och elegant lyfte bollen över Jonny Lisne i Ångemålet.
Efter det målet kändes det lite som om bensinen tog slut hos Ångespelarna.
Med kvarten kvar nickskarvade Oskar Åman in 3-0 på Alex Bergrens frisparkslyftning in i straffområdet.
Berggren frispelade sju minuter senare inhopparen Albin "Trädet" Jonsson som från nära håll stötte in sitt första mål för säsongen.
I den 90:e matchminuten revs stekhete Alex Berggren ned i straffområdet och domare David Lundgren kunde inte göra annat än att blåsa straff. Som pricken över i:et för en fin insats kunde Alex Berggren själv fastställa slutresultatet till 5-0 från elvameterspunkten. 
– Första halvlek tycker jag är relativt jämn, tycker inte riktigt vi kommer upp i den nivån vi vet att vi kan ligga på samtidigt som Ånge gör en bra halvlek, säger Matfors 2:s tränare Anders Jonsson och fortsätter:
– Vårt passningsspel blev något snabbare och säkrare i andra vilket nog gjorde att Ångespelarna tröttnade och vi fick lite större ytor att laborera på, säger Jonsson som en förklaring varför man kunde gå ifrån till hela 5-0 efter paus.
– Otroligt nöjd över andra halvlek, hur vi trots en relativt svag första reser oss. Kul också att vi håller nollan igen och inte hellere släpper till speciellt mycket bakåt, avslutar Jonsson.
– Vi förlorar mot ett mycket bra lag. Vi gör en bättre match än mot Fränsta/Ljunga men det räcker inte. Rinner iväg till onödigt stora siffror när vi får några skador, säger Ångetränaren Magnus Bjurén.

Planens bästa aktör var Matfors Alex Berggren som låg bakom fyra av dom fem målen och var ständigt ett hot i offensiven.
I Ånge var Joakim Anderssons och alireza mahmodi på tånra och gjorde en bra match i 90 minuter.

Matfors IF 2 - Ånge IF 5-0
2017-05-13 - 18:00 - Baldershovs IP Konstgräs
1-0 Christian Isaksson (30)
2-0 William Dalenius (66)
3-0 Oskar Åman (75, nick)
4-0 Albin Jonsson (82)
5-0 Alex Berggren (90, straff).
Domare: David Lundgren (bra)
Publik: 28
Matchfakta

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher
• Nyheter Medelpadssexan