Mathilda Jonsson hsnn med att göra två mål på matchens sex inledande minuter. Mathilda Jonsson hsnn med att göra två mål på matchens sex inledande minuter.

Mathilda Jonsson behövde bara sex minuter på sig för att fixa Selånger 3:s seger

(2017-06-01)
Matchen på Thulevallen mellan Matfors och Selånger 3 var över på sex minuter.
Då hade gästernas Mathilda Jonsson gjort två mål och Wilma Näs ett.
– Vi ställde bara ut skorna, säger Matfors tränare Mats Magnusson besviket.


Selånger 3 kom ut taggade från hårtopparna ner till tårna på Thulevallens gräsrektangel. Redan efter sex minuters spel stod det 0-3 på resultattavlan.
Mathilda Jonsson rann igenom Matfors försvar två gånger om och behärskat rullade in bollen och däremellan fick Wilma Nääs på en fullträff som målvakten inte orkade hålla.
Sen dog matchen av, blev för mycket försök att slå avgörande bollar från Selångers 3:s sida vilket var lätt att läsa av för Matforsförsvaret efter det att man hämtat sig från dom tre kallduscharna.

I andra halvlek lyfte sig Matfors något men var aldrig nära att hota. Halvlekens enda mål, 0-4, gjorde Julia Holmberg efter fint förarbete av Linnea Söderberg och Mathilda Jonsson.
– En stabil laginsats av oss. Efter den tidiga urladdningen tog tjejerna det lite lugnare men sett till chanserna borde vi nog gjort några fler mål men en eloge till Matfors som aldrig gav upp trots den tunga starten, säger Selånger 3:s tränare Henrik Ytterström.
– Matchen var över efter sex minuter. Vi går och ställer ut skorna och vill inte alls vara med och spela match. Vi rycker emellertid upp oss i andra och får godkänt i den halvleken. Men sett till helheten är jag jäkligt besviken på dagens prestation då jag tyckte att vi var på rätt väg efter förra matchen, säger Matforstränaren Mats Magnusson.

Det var många som skall ha beröm i Selånger 3. Maja Fröjdholm och Signe Castenäs som bildade stabilt mittlås, Olivia Wallner i mål samt matchens lirare Lea Holm på högerbacken som inte gjorde ett misstag på hela matchen, läste spelet bra och slog fina passningar. Givetvis extra plus även till Mathilda Jonsson för sina två mål och ett assist.
I Matfors imponerade deras unga högerback vars namn jag missade att fråga om.

Matfors IF - Selånger FK 3 0-4
2017-06-01 - 19:00 - Thulevallen
0-1 Mathilda Jonsson (1)
0-2 Wilma Näs (4)
0-3 Mathilda Jonsson (6)
0-4 Julia Holmlund (71)
Domare: Erik Zimmerman (bra i lättdömd match)
Publik: 46
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

• Nyheter Damtrean