Pontus Andersson satte viktiga 2-1-målet för Matfors. Pontus Andersson satte viktiga 2-1-målet för Matfors.

Matfors låg under i paus mot jumbon men vände
och har nu åtta raka utan förlust


(2016-06-28)

Jumbon ledde i halvtid med 1-0 men i andra vände Matfors och såg till att spela sin åttonde raka utan förlust.
– Jag gläds åt att vi är svårslagna, säger tränaren Patrik "Tretjak". Jonsson.


Matfors har visat sig vara synnerligen svårslagna i vår, bara en förlust och då blev den i gengäld rejäl, 1-6 i Östavall den 13 maj.
I afton väntade seriejumbon Sidsjö-Böle, en säker hemmaseger på förhand? Men redan i den femte minuten tog bottenlageet ledningen genom Emad Nademi efter ett fint inläg från Erik Senestad.
Ett chockat MIF kom av sig och det tog till mitten av halvleken innan man repat sig och tog över händelserna. Men någon kvittering fick man inte till före paus.

Det tog till den tionde minuten i andra innan Patrik Broman med ett skott från straffområdeslinjen kunde kvittera.
Fem minuter senare satte Pontus Andersson 2-1 och med tjugo kvar kom även Johan Bergströms 3-1.
Francisco Alvear återgav SBIF poänghoppet med sin reducering i den 75:e minuten. Någon riktig kvitteringschans lyckades dock gästerna inte jobba sig till utan istället kunde Jesper Nilsson-Böös på stopptid slita sig loss på kanten efter Fredrik Bromans pass och skicka in fyran. "JNB" hann även med ett ribbskott innan domaren blåste för full tid.
– Vi fick den start vi inte ville ha men tog sedan över och jag var ganska säker på seger när vi vänt till 3-1. Men det blev lite nerv efter deras reducering med kvarten kvar. Men mer än nån hörna och ett par lyft in i straffmrådet hade dom inte, säger Matfors tränare Patrik "Tretjak" Jonsson och fortsätter:
– Jag gläds åt att vi är svårslagna men vi måste få till ett snabbare passningsspel om vi skall kunna luckra upp låga försvar. Men det kommer säkert nu när planerna blir bättre, säger "Tretjak".
– Tycker vi spelade bra i den första halvleken. Matfors hotade med sina långa bollar från ytterbackarna från kant till kant men som jag tycker vi hade bra koll på. I andra verkade värmen ta hårt på våra spelare medan Matfors verkade hungrigare och sprang mer än oss och tog över. Efter deras 3-1-mål chansspelade vi för att eventuellt komma ikapp och vi fick också till en reducering och ett par halvcchanser, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.

En kvartett som stack ut lite extra i Matfors var Fredrik Broman, Viktor Stefansson, Pontus Andersson och Jonas Richnau Ersson.
Hos Sidsjö-Böle var det ingen som lyfte sig extra över kollektivet.

Läs även:
• Obesegrade matchraden förlängd för Matfors

Matchfakta:
Matfors IF - Sidsjö-Böle IF 4-2
2016-06-28 - 19:00 - Thulevallen
0-1 Emad Nademi (5)
1-1 Fredrik Broman (55)
2-1 Pontus Andersson (60)
3-1 Johan Bergström (70)
3-2 Francisco Alvear (75)
4-2 Jesper Nilsson-Böös  (90+4)
Domare: Mattias Uppling (klart godkänd)
Publik: 105

• Nyheter Medelpadsallsvenskan

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.