Matfors tränarduo Andreas Jonsson och Tobias Sjölund förde upp Matfors IF till division 3. Det blir emellertid bara Andreas som följer med Brukets Blå upp i trean då "Tobbe" nu tackar för sig efter två år som huvudansvarig. En uppgift som nu Andreas övertar. . Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Succéduon spräcks – Tobias Sjölund slutar men vapendragaren Andreas Jonsson tar över som huvudtränare för Brukets Blå inför division 3-comebacken


(2019-11-04)
För en månad sedan var han med och förde upp Matfors till division 3.
Nu väljer tränaren Tobias Sjölund att kliva av.
Han ersätts av andretränaren Andreas Jonsson som nu får huvudansvaret
– Att jag får fortsatt förtroende från sektion och spelarhåll är jag väldigt tacksam för och håller högt, säger Brukets Blås nye huvudtränare.

 

Tobias Sjölund, son till gamle storcentern Christer Sjölund som på 60-talet var allsvensk i IFK Norrköping, tränade under året upp Matfors IF till division 3. Nu väljer "MoDo-supportern" att kliva av uppdraget som huvudtränare. 
Ny ansvarig för Brukets Blås representationslag blir Andreas Jonsson. Andres har senaste två åren fungerat som assisterande tränare till "Tobbe"! och har samtidigt haft ansvaret för U-laget som han t ex ifjol förde till serieseger i Medelpadsfemman.
– Det känns väl som att jag och "Tobbe" haft ett väldigt bra och nära samarbete och jag tror båda två känt att det snarare varit delat ledarskap än huvudtränare/assisterande. "Tobbe" har varit väldigt prestigelös i den delen vilket givit mig utrymme att komma med tankar och ideér vilket jag är tacksam för. Tråkigt att han kliver åt sidan såklart men han blir kvar i föreningen med en roll i herrsektionen vilket vi i klubben är oerhört glada för, säger Andreas Jonsson.

Hur känns det att ändå kliva upp ett snäpp, på papperet?
– Att jag får fortsatt förtroende från sektion och spelarhåll är jag väldigt tacksam för och håller högt. Jag är väldigt motiverad att forsätta denna resa med klubben i mitt hjärta.

Läget i laget just nu, några nyförvärv eller spelare som slutar?
– Stämningen är bra och samtliga blir kvar vilket känns helt fantastiskt. Självklart kommer vi förstärka men för oss som redan har en bred trupp  gäller det att hitta spelare som redan idag 1 är med och hugger om en plats i startelvan. Vi har en del på gång, det kan bli klart nästa vecka men kan likväl dröja några veckor till.

Vem blir din assisterande?
– Inget är klart, vi får se hur det blir där. Det behöver inte vara en assisterande heller utan jag kan tänka mig delat ledarskap. Huvudsaken det blir en kille eller tjej som brinner lika mycket som mig för detta. Ett alternativ kan också vara att involvera fysio/fystränare Nordell ännu mer.

Och vem blir din efterträdare i U-laget i femman? För du kör väl inte vidare även där?
– Inget klart där heller mer än att jag kommer att fokusera på A-laget nästa år. Det är upp till sektionen att hitta en lämplig ersättare, avslutar Matfors nye huvudtränare Andreas Jonsson.