Medskogs tog viktiga poäng i en bedrövlig div. IV-match
-
Medskogs vann över Östavall med 2–0 och fick lite mer luft ner till nedflyttningsstrecket.
– Men det var en bedrövlig div. IV–match. Inget konstruktivt spel alls utan bara kamp, säger Medskogstränaren Jerry Nerén.


Evinnerligt bollande på längden

Viforsplan var skådeplatsen mellan Medskogs och Östavall där det stod viktiga poäng på spel i bottenstriden.
Vid seger skulle Medskogs skapa sig lite luft ner till lagen under nedflyttningsstrecket medan Östavall skulle få lite mer andrum i botten.
Det här blev en match helt utan skönspel och lagen låg och bevakade varandra utan att få till något konstruktivt spel utan det blev mest ett evinnerligt bollande på längden upp till respektive anfall utan att passera mittfältet. Här gällde det att vinna andra bollar och ta kampen...
– Ett spel som inte passar oss då vi vill spela oss genom mittfältet, säger Medskogs tränare Jerry Nerén.
De få chanser som skapades under den första timman kom också från hemmalagets sida. Tomas Nässén hade ett stolpskott och i slutet av den första halvleken brände man ett friläge.
Östavalls attacker strandade allt som oftast på Medskogs uteförsvar och det lilla som slank igenom tog målvakten Anton Stadling  säkert hand om.


"KG" tryckte in

Matchen såg länge ut att sluta mållös men med kvarten kvar kunde Kristoffer Granholm trycka in ledningsmålet på sitt tredje försök efter en fast situation.
– Det blev lite tilltrasslat framför deras mål och "KG" fick till slut in bollen sedan deras målvakt räddat dom två första skotten, säger Nerén. 
Gästerna förmådde inte mobilisera för en kvittering utan först fick August Edström syna det röda kortet på stopptid kunde Jacob Melin ta till vara på den retur som målvakten Manne Vallström släppte på Adam Perssons distansskott.
– Men det var en bedrövlig div. IV–match. Inget konstruktivt spel alls utan bara kamp. Men jag är nöjd ändå att vi kan vinna en sådan här kampmatch, säger Nerén.
Anton Stadling i målet redan nämnd och plus även till hela backlinjen med Patrik Eriksson-Ohlsson i spetsen. Johan Koistinen Nordquist på mitten är också värd ett omnämnade för sin fina insats.
Östavall hade sin främsta i målvakten Manne Vallström och defensiva mittfältaren och lagkaptenen Jonas Sjöberg.


/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu


åter till omgång 10

Medskogsbrons BK – Östavalls IF 2–0
2014-06-24 - 19:00 - Viforsplan
1-0 Kristoffer Granholm 74
2-0 Jacob Melin 90+2
Utvisning Östavall: August Edström 88
Domare: Krister Sandin, Sundsvall (planens bäste aktör!)
Publik: 16
Matchfakta