Fasta situationer Stödes segermelodi 
Det var en viktig match som utspelade sig på Viforsplan där båda lagen var ute efter en seger.
Medskogs för att undvika nedflyttning och Stöde för att försöka hänga på i toppstriden.
Det blev gästerna som fick en kalasstart då Tomas Decker höll sig framme efter en fast situation och satte 0–1 redan i den andra minuten.
Johan Bergman skallade sedan in två hörnor kring halvtimman och ökade försprånget till 0–3. Medskogsmålvakten Anton Stadling var på bägge nickarna men hade inte turen att hålla dom på rätt sida mållinjen.
– Vi har varit svaga på fasta situationer hela säsongen och man får bara inte släppa in tre på en dryg halvtimme på det sättet. Då blir det svårt att vinna matcher, säger Medskogstränaren Jerry Nerén.
Medskogs försökte komma tillbaka i den andra halvleken men saknade det rätta flytet. Först sköt Joakim Nerén klockrent i insidan av stolpen och sedan petade Fredrik Lundqvist  in en målvaktsretur men som blev bortdömt för offside.
Stöde tog därmed tre viktiga poäng i jakten på Alnö.
– Alnö är sex poäng före oss och måste tappa poäng samtidigt som vi måste gå ren. Kan bli lite väl tufft men vi kör så länge chansen finns, säger Stödes lagkapten Johan Bergman.

För Medskogs fortsätter kampen om nytt kontrakt och nästa helg väntar superjumbon Essvik. Given seger?
– Matchens skall spelas först men slår vi inte Essvik kanske vi inte har i fyran att göra, säger Nerén.

Till omgång 18
-

Medskogsbrons BK – Stöde IF 0–3
2014-08-30 - 14:00 - Viforsplan
0-1 Tomas Decker 2
0-2 Johan Bergman 23
0-3 Johan Bergman 34
Domare: Nilla Sjöberg, Alnö
Publik: 29
Matchfakta

Johan Bergman är inte bara duktig att försvara. Stödes lagkapten är också ett offensivt hot på fasta situationer. Två nickmål efter hörnor mot Medskogs skvallrar för det. Foto: Janne Perhsson, Lokalfotbollen.nu