Tommy Stenqvist visade att han även är bra i fotboll och i en snyggare tröja, Medskogs. Tommy Stenqvist visade att han även är bra i fotboll och i en snyggare tröja, Medskogs.

Dråpligt självmål när Medskogs tog första segern

(2016-06-03)

En nolla sprack denna fina junikväll. Medskogs tog sin första seger – och det efter ett dråpligt självmål.
– Turligt visserligen men jag tycker ändå vi är värda segern efter vår kämpainsats, säger sportchefen Jörgen Viklund.


Viforsplan är som många planer runt om i Medelpad av klart tveksam kvalitet när det gäller gräset (eller vad det nu är?).
Gästande Alnö försökte sig på att rulla boll men det gick i makligt tempo och Medskogs hade inga problem att försvara sig. Som egen taktik satsade man på att lyfta lååångt, inget onödigt "dribbel" på egen planhalva. Med andra ord, den första halvleken var ingen som man kommer att minnas i årtionden. Däremot halvlekens enda mål blir svårt att glömma. Åtminstone för Alnömålvakten Joakim Grannas. På en av dom otaliga långbollarna från hemmalaget stressade Emil Andersson en bortaförsvarare något. Vederbörande rullade hem bolen till sin målvakt. När Grannas skull nypa i väg bollen studsade den på en tuva och målmannen sparkade bara luft och bollen rullade sakta in i egna målet. Ett präktigt självmål men domaren valde på hockeyvis att ge målet till Emil Andersson då han var närmste spelare i Medskogs. Måste ha varit Anderssons enklaste mål någonsin... Tid för målet. 27 minuter.
Resten av halvleken hade samma förlopp som före målet, d v s inte mycket matnyttigt hände. Den som gick och köpte korv eller besökte toaletten missade inget av värde.
– Vi var extremt stillastående och tog varken löpningar offensivt eller defensivt första fyrtiofemman, säger Alnös tränare Håkan Johansson besviket.
– Vi fick dom precis dit vi ville. Tät defensiv och hoppades skapa något på våra omställningar, säger sportchefen Jörgen Viklund, som fick coacha laget då Jerry Nerén var på dop.

I den andra började Alnö ta mer löpningar och spela rakare och mindre omständligt. Och man skapade också en hel del chanser men Medskogs fortsatte att försvara sig väl men blev allt tröttarre. Bollen kom tillbaka allt oftare efter rensningarna. Men oskärpa i avsluten och lite Medskogsflax med hjälp av den egna planens ojämnhet gjorde att man kunde hålla ledningen hela vägen in till slutsignalen.
– En fantastisk kämpainsats av grabbarna. Vi hade i vanlig ordning en hel del folk borta men jag plockade in några gamla pjäser och då det inte blev alltför högt tempo i matchen orkade dom ganska bra, säger Jörgen Viklund efter den första segern i årets serie.
– Bedrövlig insats på en bedrövlig plan även om vårt spel blev något bättre i andra och vi borde förvaltat någon eller några av våra fyra-fem klara lägen, säger Håkan Johansson.

William Eliasson var rena väggen i Medskogs och hade också den turen en bra målvakt skall ha. Mittlåset med Kristofer Granholm och Jonas Wiklund var tätt som silicon och på mitten slet hockeystjärnan Tommy Stenqvist över stora ytor och stoppade upp ett större antal Alnöanfall och samtidigt skapade en del framåt. 
I Alnö plussar vi inte för någon.
– Nej, vi får gå hem och funderar på det enskilda ansvaret att ta löpningar och ta jobbet i 90 minuter under en match, säger Håkan Johansson bistert.

Matchfakta:
Medskogsbrons BK - Alnö IF 1-0
2016-06-03 - 19:00 - Viforsplan
1-0 självmål (27) Emil Andersson enligt domaren
Domare: Mattias Uppling
Publik: 30

• Nyheter Medelpadsallsvenskan

• Referat. Resultat & Matchfakta plus Aktuell tTbell och Skytteliga.