Fränstas nye anfallare från Ånge, Selwan Al Jaberi, har gjort sex mål på sina fyra matcher. Fränstas nye anfallare från Ånge, Selwan Al Jaberi, har gjort sex mål på sina fyra matcher.

Selwan Al Jaberi tungan på vågen när Fränsta vann det viktiga bottenmötet

(2016-06-28)

Igår hoppades nygamle Fränstatränaren Peter Larsson att tillskottet Selwan Al Jaberi från Ånge skulle peta in ett par bollar i sexpoängsmatchen mot Medskogs.
I afton visade anfallaren sin klass och satte gästernas två första mål och nickade fram till det tredje i 3-1-segern på Viforsplan.
– Ha ha ha, jo jag minns att vi pratade om det igår och så blev det ju, säger Larsson nöjt.


Sexpoängsmatch i bottenstiden betyder mycket nerver. Och så var det i den här matchen också. Det var inte många som tordes göra något konstruktivt med bollen utan den behandlades som en "Svarte Petter" som ingen ville ha vid sina fötter – utan schas! Bort med den!
Då kanske ni förstår underhållningsvärdet på Viforsplan.
Ibland kan det även bero på att det låser sig för man vill för mycket, kanske var det detta som ""ställde till det" för lagen, och då spelciellt för hemmalaget som inte fick mycket matnyttigt uträttat.
I den första halvlekens tjugonde minut slarvade Medskogs till det rejält och med en bakåtpassning frispelade man gästernas Selwan Al Jaberi. En helt fel klassspelare att bjuda ett sånt läge med bortaledning som följd.

Tidigt i andra ökade samma spelare på till 2-0 och strax därpå låg Selwan också bakom 3-0 sedan han vunnit en luftduell som sedan Patrik Larsson förlängde in i Medskogsmålet.
Vid 0-3 satsade Medskogs allt framåt, bära eller brista. Och man fick också till en reducering med knappa kvarten kvar. Joakim Nerén fick tag i en nickskarv och bredsidade bollen förbi duktige Christian Wilhson som äntligen "hittat hem" mellan stolparna och som efter att ha fått nollan spräckt sedan stände kiosken.
– Vi hade ett bra lag och bred trupp idag så förutsättningarna för en bra insats fanns men jag vet inte vad det var med killarna idag. Vi var inte alls med första halvtimmen och slog bort massor av passningar. Kanske var det en form av övertändning, frågar sig Medskogs tränare Jerry Nerén, och fortsätter:
– Det känns tungt nu men det kan bara bli bättre i fortsättningen om det är en tröst. Vi har haft en tung vår och inte kunnat spela med samma startelva i två matcher på raken, speciellt gäller det försvaret. Nu är det en match kvar i vår och den skall vi vinna (mot Sidsjö-Böle, reds anm), säger Nerén.
– Vi började bra första 30-35 sedan hamnade vi lite för ofta i deras spel men 3-0-målet var det som stängde matchen känns det som, säger Peter Larsson, som återigen är Fränstas huvudtränare, och fick som han ville när det gäller Selwan Al Jaberis målskytte.
– Ha ha ha, jo jag minns att vi pratade om det igår och så blev det ju, säger Larssson nöjt.

Vänsterbacken Sebastian Dahlin och anfallaren Joakim Nerén skall bära huvudet högt i Medskogs trots förlusten.
Dom redan nämnda Selwan Al Jaberi och Christian Wilhson skall ha mest cred i Fränsta.

Läs även:
• Fjärde förlusten i rad för Medskogsbron

Matchfakta:
Medskogsbrons BK - Fränsta IK 1-3
2016-06-28 - 19:00 - Viforsplan
0-1 Selwan Al Jaberi (20)
0-2 Selwan Al Jaberi (55)
0-3 Patrik Larsson (58)
1-3 Joakim Nerén (80)
Domare: Said Gavador (bra insats i stundtals frän match).
Publik: 25

• Nyheter Medelpadsallsvenskan

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.