Selånger 2 bara minuten från att sänka serieledarna
-
Kajsa Bergstens två mål inom en kort tidsrymd med lite drygt tio minuter kvar av matchen gjorde att Selångers andralag var på väg att lägga serieledarna Mohed på rygg.
Men i slutminuten kunde inte dom unga SFK-tjejerna stå emot hemmalagets offensiv längre.
– Tjejerna var besvikna efter matchen men resultatet var rättvist. Det var en bra och tuff match med mycket riv och slit. Mest kämpa och inte så många målchanser, säger lagledaren Peter Strid.


Kampfotboll

Serieledarna Mohed tog på lördagseftermiddagen emot Selånger 2, som jagar nytt kontrakt i botten.
Given 1:a förhand.
Ingenting såg ut att tala emot någonting annat när Sarah Spinord vackert skruvade in en frispark rakt upp i krysset tidigt i matchen.
Men dom unga Selångertjejerna lade sig inte på rygg utan stod upp bra och klev verkligen dit i närkamperna och mycket av spelet förlades till mittplan. Visst, hemmalaget hade mest boll men kom inte till några vassare chanser. Det gjorde nu inte heller SFK så matchen kändes statisk.
Ett aber för SFK var också att tilltänkta målskytten Julia Wänglund stukade foten och tvingades utgå.


Två snabba mål av Kajsa

I den 78:e minuten lyckades plötsligt Kajsa Bergsten manövrera sig förbi sin försvarare och avslutade sedan utom räckhåll för hemmakeepen.
Innan serieledarna fattat vad som hänt skottade Kajsa in sitt andra mål för på kort tid och vips var medelpadskorna förbi i målprotokollet.
Mohed samlades sig och mobiliserade för en kvittering men Selånger såg ut att greja trepoängaren men i matchens sista minut löpte sig Amanda Bärj fri och kunde kallt rulla bollen förbi Malin Pettersson.
– Tjejerna var besvikna efter matchen men resultatet var rättvist. Det var en bra och tuff match med mycket riv och slit. Mest kämpa och inte så många målchanser, säger lagledaren Peter Strid.
Tvåmålsskytten Kajsa Bergsten och högerbacken Vilma Gustafsson höjde sig ett snäpp över mängden.


/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu


åter till omgång 11

Moheds SK – Selånger FK 2 2–2
2014-08-09 - 15:00 - Lägervallen
1-0 Sarah Spinord 8
1-1 Kajsa Bergsten 78
1-2 Kajsa Bergsten 80
2-2 Amanda Bärj 89

Domare: Kjell Gustavsson, Bollnäs
Publik: 83
Matchfakta

Amanda Bärj förstörde lördags-eftermiddagen för Selånger 2 när hon kvitterade för serieledarna Mohed i slutminuten på Lägervallen.