Nedansjö såg till att Ljunga 2 fick inkassera sin första förlust


(2016-05-16)
Nedansjö är fortfarande obesegrade efter sin omstart i Medelpadssexan.
Ikväll såg man till att Ljunga 2 fick inkassera sin första förlust, – Tredje matchen i rad som vi ligger under med 0-1 men vi har fått med oss poäng i samtliga. Tyder på en bra lagmoral, säger Nedansjös tränare Christer Söder. 


Det var två obesegrade och bra lag som äntrade en något mindre bra Nedansjö IP på måndagskvällen.
Lagen försökte så gott det gick att spela spelet även om det stundtals övergick till en stunds långbollande.
Gästerna inledde piggast och tog också ledningen i den 28 minuten. Efter en hörna hamnade bollen utanför straffområdet hos Kbrom Brahne som drog till och bollen gick igenom hela horden av spelare och in i mål bakom en helt ställd Anton Famdén i hemmalagets mål.
Men trots sitt fina spel fick inte Ljunga gå till pausvila i ledningen. Staffan Söder lyfte in en frispark in i straffområdet och där nådde Joakim Wickberg högst och knoppade in kvittering.
- Synd att vi inte får gå in med ledning då grabbarna gjorde årets bästa halvlekk både spel och inställningsmässigt, sägr Ljungas coach Pontus Björk.

Men med sitt kvitteringsmål i ryggen tog Nedansjö över händelserna i andra och redan efter tio minuter hittade Staffan Söder Patrik"Putte" Nilsson som tog med sig bollen i farten och bröt igenom Ljungaförsvaret och rullade kyligt in 2-1.
- Vi hade sedan inga problem att kontrollera matchen även om vi fick se upp med Ljungas långabollar, säger Nedansjös tränare Christer Söder, och fortsätter:
– Det var tredje matchen i rad som vi ligger under med 0-1 men vi har fått med oss poäng i samtliga. Tyder på en bra lagmoral. Det är också kul att det är så jämna matcher i serien. Inte kul att vinna alla matcherna med en sex-sju noll. Jag är imponerad av Ljungas unga lag. Dom hängde med bra innan dom blev trötta,säger Söder.
- Så var det. Vi fick en svacka efter deras 2-1-mål då vi inte höll i bollen utan mest slog iväg den i panik ett tag. Men jag är glad att vi kunde komma  tillbaka i slutet av matchen och det var inte så långt borta att vi fått dit en kvittering, säger Ljungas tränare Pontus Björk.

Joakim Wickberg pendlade mellan mittfält och anfall och gjorde det förtjänstfullt. Prima insatser också av Erik Byström, som gjorde en stark insats på mitten, och Joakim Söder, som var pålitlig i mittförsvaret med sitt lugn och sans. 
I Ljunga ger vi hela laget beröm för sitt slit och att man kämpade friskt i 90 minuter plus stopptid.

Matchfakta
Nedansjö IK - Ljunga IF 2 2-1
2016-05-16 - 19:00 - Nedansjö IP
0-1 Kbrom Brahne (28)
1-1 Joakim Wickberg (36)
2-1 Patrik Nilsson (55)
Domare: Roger Backlund ("Der Alte" går mot en ny vår, utmärkt igen)
Publik: 72

• Nyheter Medelpadssexan

• Referat, resultat &matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.