Nedansjö ny serieledare – passerade spelledigt Ljustorp

(2016-08-22)

Nedansjö gick upp i serieledning och passerade ett spelledigt Ljustorp efter uddamålsseger av fem mot jumbon Söråker 2.
Men det var ingen klang & jubel-föreställning.
– Vi gjorde ingen toppmatch, vi slarvade alldeles för mycket, säger tränaren Christer Söder.


Nedansjö skulle vid seger motjumbon Söråker ta över serieledningen från ett spelledigt Ljustorp.
Och visst blev det som väntat seger, men det blev ingen "walk in the park". Söråker 2 stretade emot riktigt bra med sitt unga lag och matchen levde i alla 90 minuterna.
Johan Engström gav Nedansjö ledningen efter en halvtimme på en straff för hands.
– Aldrig i h-e att det där var en hands. Vår kille ha handen framför bröstet när bollen studsar upp på handen, dundrar Söråkers 2:s tränare Tony Andersson.
Minuten senare lade Jacob Hiltunen mer lök på Söråkers lax då han efter ett eget genombrott satte 2-0.
Därefter verkade hemmalaget tro att saken var "biff". Ett slarvigt felpass i sidled på egen planhalva gjorde att Victor Dagfält kunde replikera omgående.

Matchen fortsatte vara ganska jämn och båda lagen hade svårt att bemästra det såphala naturgräset.
I den 64:e minuten kunde Jacob Hiltunen titulera sig tvåmålsskytt sedan han löpt sig fri på en djupledsboll och satte 3-1.
Gästerna var seglivade och hade mycket väl kunnat få en straff när Yonathan Helsing gick i däck inne i hemmalagets straffområde.
– Solklar straff då deras spelare kapade honom bakifrån men den här gången blundade domaren, säger Tony Andersson kritiskt.
Mern Söråker skulle få sin reducering. Ylmen Ramosaj satte snyggt en frispark i borte gaveln med fyra minuter kvar och det blev en nervig avslutning. Någon gyllene kvitteringschans lyckades dock inte Söråker skaka fram.
– Men vi var obekväma i det läget och nerverna var utanpå mångas tröjor i det läget, erkänner Nedansjös tränare Christer Söder.
– Vi gör en riktigt bra match och rullade fin fotboll. Vi är nära att ta poäng mot topplaget Nedansjö mem är inte riktigt där. säger Tony Andersson.
– Vi gjorde ingen toppmatch, vi slarvade alldeles för mycket och Söråker var ett bra lag som försökte rulla boll. Det var en ganska jämn match men visst var vi värda segern inte minst tack vare vårt försvarsspel. Målen vi släppte in kom efter misstag högre upp i planen, säger Christer Söder.

Tvåmålsskytten Jakob Hiltunen, anfallare i första och hårt jobbande och ansvarstagande mittfältare i andra var tillsammans med mittbacken Joakim Söder och kämpen på högerkanten Patrik "Putte" Nilsson, som aldrig gav upp hur mycket dom än sparkade på honom. bäst i Nedansjö.
Yttermittfältarna Jonas Näsmark och Tobias Hagljung samt vänsterbacken med dom vårdade uppspelen, Oskar Andersson, Söråkers främsta för aftonen.

Läs även:
• Nedansjö ny serieledare efter seger mot Söråker 2

Matchfakta:
Nedansjö IK - Söråkers FF 2 3-2
2016-08-22 - 18:30 - Nedansjö IP
1-0 Johan Engström (straff, 30) ....efter hands
2-0 Jacob Hiltunen (31) ...skott
2-1 Vicor Dagfält (33) ...skott
3-1 Jacob Hiltunen (64) ...efter djupledspassning från Staffan Söder
3-2 Ylmen Ramosaj (86) ...snygg frispark i bortre gaveln
Domare: Thomas Löf (bra sånär som på ett par straffrågetecken) 
Publik: 59

• Nyheter Medelpadsallssexan

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.