Anton Hallengren skruvade in en frispark i x-et. Anton Hallengren skruvade in en frispark i x-et.

Sidsjö-Böle åsamkade Nedansjö deras första förlust sedan omstarten

(2017-05-31)
Efter ett och ett halvt år som obesegrade fick idag Nedansjö smaka på den bittra förlustkalken efter 0-2 mot Sidsjö-Böle.
– Inga träd tillåts växa upp i himlen, kommenterar Nedansjös tränare Christer Söder.


Ifjol gick Nedansjö upp från sexan och förlorade inte en enda seriematch.
I år inledde man med fyra raka i femman utan torsk innan Sidsjö-Böle kom till Nedansjö IP och satte P för den sviten.
Det här blev en match utan skönspel utan en mer tuff tillställning med fräna närkamper, men detta utan att matchen urartade. Båda lagen spelade snålt och bjöd inte den andra på speciellt många målchanser utan fick förlita sig på fasta situationer.
Och det var också på en sådan som gästerna skulle få sitt ledningsmål i den elfte minuten. Anton Hallengren curlade snyggt in en frispark rakt upp i krysset.
– Jag stod perfekt i vinkel och såg bollbanan hela vägen när skottet skruvade sig perfekt in i bortre krysset, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
Det var som sagt chansfattig men SBIF:s Tesfalidet Elias fick en chans att utöka ledningen men avslutet tog vägen utanför stolpen.

0-2 skulle komma ändå. Tio minuter in i den andra halvleken. Efter fint spel på mittplan nådde bollen Erik Senested inne i Nedansjös straffområde och hade lade upp bollen för Tony Jonassons vars skott satt högt och otagbart till höger om Simon Gröning.
Hemmalaget förmådde inte hämta igen underläget utan då var snarare Sidsjö-Böle närmare ett tredjemål då ytor skapades när NIK flyttade upp för en reducering.

Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf var nöjd med både segern och lagets insats:
– Vi visste att Nedansjö var ett bra och spelande lag och därför tajtade vi till det i mitten och inte gav dom ytor att spela på samtidigt som vi inte klev undan i närkamperna. Samtidigt var vi lugna och trygga i försvarsspelet. När vi själva hade bollen försökte vi vårda den och hålla den inom laget när vi gic till anfall. Taktiken fungerade i stort sett till punkt och pricka då vi i princip inte släppte till något bakåt, varken i spelet eller på fasta situationer, säger Eklöf som ville hylla kollektivet.
– Idag var det ingen som klev undan i närkamperna och alla kämpade för laget, säger han.

Nedansjötränaren Christer Söder var inte alltför nedslagen trots lagets första förlust på nästan ett och ett halvt år.
– Inga träd tillåts växa upp i himlen. Förr eller senare skulle ju en förlust komma och Sidsjö-Böle gjorde det svårt för oss. Ett tungt lag att möta som inte släppte till mycket och deras spel passade oss illa. Vi var för omständliga och plottriga när vi fick tag i bollen för att kunna hota idag, säger Söder och fortsätter:
– Vi saknade lite folk och några halvsjuka fick spela fast dom kanske inte borde. Vi drog också på oss ett par skador under matchen så det blev lite ryckigt för oss. Detta är ingen bortförklaring och jag till inte ta något ifrån Sidsjö-Böle utan dom var det bättre laget idag, avslutar Söder.

Joar Sjöström var den i Nedansjö som kunde utmana gästernas tuffa spel och löpte kopiöst mellan straffområdena och vann mycket boll.
Högerbacken Johan Engström släppte "ingen jäkel över bron" på sin kant och jobbade samtidigt på bra i offensiven.
Gustav Sahlin hoppade in på vänsterbacken och spelade helt respektlöst trots sparsamt med speltid tidigare under säsongen.

Nedansjö IK - Sidsjö-Böle IF 0-2
2017-05-31 - 19:00 - Nedansjö IP
0-1 Anton Hallengren (13)
0-2 Tony Jonasson (55)
Domare: Abraham Habte Eyes (objektiv, syntes in mycket, d v s bra!)
Publik: 30
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher
• Nyheter Medelpadsfemman