Proppen ur för Njurunda
-
Redan efter fem minuters spel ledde Njurunda med 2-0 över Selånger 2 och innan domaren blåste av matchen hade hemmalaget ökat på till hela 7-1.
- Mot Ljustorp tror jag vi hade minst tre i ramen. Idag satt dom innanför och vi hade inte långt ifrån maxutdelning. Proppen ur, säger Njurundas tränare Örjan Rodin.


Magisk keeper

Njurundas damer hade inga större problem med Selångers unga flickor hemma på Gumsekullen.
Redan efter fem minuter stod det 2-0 och efter en halvtimme 4-0.
- Först kvar vi kvar  i omklädningsrummet och sedan hade vi nog för stor respekt för Njurundas damer som var många år äldre och minst tio kilo tyngre än våra tjejer, säger ledaren Stefan Nilsson.
NIK fick ett tidigt mål även i andra när Caroline Dahlberg gjorde sitt andra mål för kvällen men i den 53:e minuten spreds det lite glädje hos dom unga Selångertjejerna när Ida Melin spräckte nollan när hon reducerade till 1-5.


Närmare 5-1 än 2-2

Hemmalaget var emellertid ofina att måla två gånger till och kunde skriva segersiffrorna till hela 7-1.
- Mot Ljustorp tror jag vi hade minst tre i ramen. Idag satt dom innanför och vi hade inte långt ifrån maxutdelning, säger Njurundas tränare Örjan Rodin.
- Vi var också bättre på alla platser i stor sett över hela banan, fortsätter Rodin.
Njurunda är efter tre omgångar fortfarande obesegrade.
- Och ändå har vi inte haft någon större träningsnärvaro på tjejerna så det är fantastiskt att vi orka löpa och slita som vi ändå gör, säger Rodin, som gläds åt att man nu är 15-20 stycken på träningarna och fler som vill komma och köra igång.
Malin Karlsson på innermitt och Sandra Mårtensson på vänsterkanten bäst i NIK.
- Det märks att tjejerna inte är vana att möta seniordamer och det lär ta ett tag att lära sig men nångång måste man börja, säger Nilsson.
Anfallaren och målskytten Ida Melin och innermittfältaren Elsa Burvall (00:a) skötte sig bäst i ett underlägset men väl kämpande SFK.


/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

åter till omgång 3
-

Njurunda IK - Selånger FK 3 7-1
2014-05-15 - 19:00 - Gumsekullen
1-0 Caroline Dahlberg 2
2-0 Sandra Mårtensson 5
3-0 Moa Göransson 18
4-0 Frida Westman 32
5-0 Caroline Dahlberg 48
5-1 Ida Melin 53
6-1 Camilla Nordin 62
7-1 Sandra Mårtensson 77
Domare: Ida Löfqvist, Åre
Publik: 52
Matchfakta

Caroline Dahlberg är inte bara en duktig målvakt. Hon är en målfarlig utespelare också. Två baljor mot Selånger bekräftar det.