Callum Patton trycker in 2-0 förbi Joakim Jönsson i Söråkers mål. Foto: Fredrik Lundgren.
Det var annars mest kamp på Söråkers IP. Här stångas hemmalagets Patrik "PK" Lundgren mot Östavalls lagkapten Jonas Sjöberg och tre av hans lagkamrater. Foto: Fredrik Lundgren.

Östavall tog kampen och vann den
Söråker ligger nästjumbo och behövder plocka poäng i ladorna.
Men hemma mot Östavall blev man dock nollade i en match som saknade skönspel utan bestod av kamp, kamp och ännu mera kamp – och där var det gästerna som visade mest och bäst inställning och hjärta trots att det var hemmalaget som borde vara mest poängtörstiga.
Daniel Dubbel nickade in 0–1 i mitten av den första halvleken men hemmalaget var ytterst nära att få med sig ett kryss in till pausvilan men Alexander Gode sköt i stolpen istället för mellan dom i slutet.
I andra flyttade Söråker upp men det utmynnade bara i att ett kontringsskickligt Östavall kunde sätta både 0–2 och 0–3 genom Callum Patton sista tjug0.
0-2 var en distinkt skott från straffområdesgränsen och trean efter en målvaktsretur sedan han väntat ut hela Söråkersförsvaret innan han bredsidade in bollen.
– Segern var rättvis och kanske borde vi gjort några fler mål med tanke på våra chanser. Den trånga och ojämna planen inböd inte till mycket spel utan det blev närkamper och långa bollar och jag tycker att vi bemästare det spelet bäst, säger Östavallstränaren Jens Östlund.
– Dom var bättre än oss och vann rättvist. Alla våra motgångar har gjort att vi blir less då vi inte får nånting med oss och viljan försvinner. Ingen tur med domsluten heller. Vi har haft Uppling fyra matcher nu och haft flera straffsituationer men inte fått med oss nån, säger Söråkers tränare Stefan Hellberg, som inte heller var nöjd med några Östavallsspelares agerande.
- Dom sprang och hånade våra spelare och blev kallade bland annat "division 5-spelare". Tycker inte att sånt hör hemma på den här nivån, säger Hellberg besviket.
Joakim Jönsson i hemmamålet och Östavalls yttermittfältare och tvåmålsskytt Callum Patton var planaens bästa spelare.


Klicka här för fler bilder från matchen

Till omgång 18
-

Söråkers FF – Östavalls IF 0–3
2014-08-30 - 14:00 - Söråkers IP
0-1 Daniel Dubbel 26
0-2 Callum Patton 70
0-3 Callum Patton 86
Domare: Mattias Uppling, Sundsvall
Publik: 75
Matchfakta

Callum Patton har blivit en rejäl injektion i Östavall. Mot Söråker prickade han in två nya mål och har nu gjort åtta mål under hösten.