Har ingen bild på Saw En Gay så jag tog en bild på Matchens Lirare Mattias Jutman istället. Har ingen bild på Saw En Gay så jag tog en bild på Matchens Lirare Mattias Jutman istället.

Ljustorp segrade i dervbyt – Saw En Gay nickade in matchens enda mål

(2016-06-04)

Timrå konstgräs var värd för derbyt i sexan mellan Söråker 2 och Ljustorp.
Trots att det skiljer en hel del placering och poäng mellan lagen blev det en spelmässigt jämn historia, och välspelad.
– Vi kontrollerade matchen ganska bra även om det blev lite nerver på slutet, säger Ljustorps tränare Fredrik Enqvist efter 1-0-segern.


Timråderby i sexan mella Söråker 2 och Ljustorp. En prestigefylld drabbning där Söråker hade plockat ihop ett bra manskap.
Det blev också en spelmässigt jämn match och Ljustorp fick inte mycket gratis trots att det skiljer en del poäng i tabellen.
Trots en hel del fina lägen för bägge lagen blev det bara ett mål i matchen. Det kom efter en timmes spel. Mattias Justman slog en långt och högt inlägg. Lille Saw En Gay nådde högst och lobbnickade in bollen över duktige målvakten Anton Björnberg och in i den bortre gavlen. Sae som har ett förflutet i Söråker.

Söråkers bästa chans i matchen kom före Ljustorps mål, ett friläge som räddades på mållinjen av Björn Nygren. I matchens inledning tvingade man även Alexander Hasselmalm till en bra räddning på ett giftigt skott. 
– Så mycket mer hade dom inte framåt.Vi kontrollerade matchen ganska bra även om det blev lite nerver i slutet. Vi skulle nog har gjort ett par till mål sett till våra chanser så hade vi sluppit det, säger Ljustorps tränare Fredrik Enqvist, och fortsätter:
– Vi sade innan matchen att vi skulle ha mycket boll och det tycker jag vi lyckas bra med. Söråker visade att de inte är något bottengäng, säger Enqvist.

Ljustorps bäste var Mattias Jutman som ägde mittfältet. Mario Berlin kunde för första gången i år gå för fullt efter sin skada och visade upp sin eminenta teknik och fina känsla för spelet.

Matchfakta:
Söråkers FF 2 - Ljustorps IF 0- 1
2016-06-04 - 11:00 - Timrå konstgräs
0-1 Saw En Gay (60)
Domare: Hans Söderblom
Publik:

• Nyheter Medelpadsallssexan

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.