Topptippat Alnö i topp
-
Tippade topplaget Alnö IF tog sin andra raka seger i årets Medelpasfyra efter 4-0 borta (nåja, Westhagen) mot Söråker. 
- 4-0 var i underkant, vi brände massor av lägen och fick även ett i mina ögon korrekt mål bortdömt på slutet, säger tränaren Pontus Melander.


Lagledaren spikade igen i målet

Alnö vann som väntat mot Söråker sedan man fixat så att hemmalaget SFF fick spela på Westhagen istället för hemmagrus.
- Det såg vi till att ordna när vi såg lottningen och jag tror även Söråker ville spela på ett bra underlag och slippa grus, säger lagledaren Magnus Svensson, som dagen till ära fick hoppa in i målet när ordinarie burväktaren Joakim Grannas hoppar på kryckor på grund av ett skadat ledband i knät och reservkeepern Kevin Källström var bortrest.
36-årige "Mange", bördig från Bollsta, visade sig hålla hög klass och redan efter tio sekunder sprattlade han till och räddade ett friläge.
Alnö hade som väntat mycket boll och Söråker backade hem djupt för att satsa på eventuella kontringar.
I den 24:e minuten kom 0-1 (Alnö var som sagt bortalag) och det var ett klassiskt Liverpool-mål a´la 80-tal. Laget höll bollen inom laget i över en minut och rullade från kant till kant innan det blev soprent ute till höger där ytterbacken Robin Karlsson fyllt på. Hans inlägg blev perfekt och en sopren Anton Andersson-Widén kunde säkert nicka in ledningsmålet.
- Där var tyvärr vårt försvarsspel obefintligt, suckade Söråkertränaren Fredrik Thimeradh, som annars var nöjd med lagets spel i matchen.
- Vi visste att dom skulle ha mycket boll och höll oss till matchplanen. Tyvärr satte vi inte våra chanser som vi skapade, en tre-fyra per halvlek.


47 minuter plus pausvila

Även Alnö skapade chanser, och kanske betydligt fler, men några fler mål lät sig dröja.
- Efter vårt ledningsmål bränner, bränner och bränner vi en uppsjö av lägen, säger Alnös tränare Pontus Melander.
Söråker fick en jättechans till kvittering men lagledare Svensson svarade för en ny grann räddning på Tommi Torvelas jätteläge i mitten av den andra halvleken.
Det tog 47 minuter plus halvlekspaus innan det åter blev mål på Westhagen. Johan Hammarström löpte sig fri och rullade in bollen till vänster om duktige Joakim Jönsson i målet. Ett förlösande mål kändes det för Alnö.
Söråker övergav sitt låga försvarsspel och i jakten på att komma ikapp kontrade Robin Nordin in två frilägen. Först ett avslutande hårt skott som gick in under målvakten och ett där han rundade Jönsson och ur minimal vinkel rullade in det andra.
Skönt för Robin som kanske var den som brände mest denna afton.


"Stöde vinner rättvist"

4-0 var enligt Söråkers tränare alldelses för stora siffror.
- Tycker faktiskt att vi skapade tillräckligt med chanser för att ta poäng. På slutet blir vi straffade av deras omställningar när vi gick ner på trebackslinje. Rent taktiskt gjorde vi en jättebra match. Ett aber var att vi fick viktige Joar Steen tidigt skadad, säger Thimeradh.
- 4-0 var i underkant. Vi brände något kopiöst och vi fick även ett mål bortdömt för ruff på målvakten i en 50/50-duell, säger Melander.
Joakim Jönssons skall inte lastas för att det rann iväg på slutet utan han höll länge sitt lag kvar i matchen. Övriga i SFF svarade för en bra kämpainsats mot ett bättre motstånd.
Unge Filip Lundqvist var en synnerligen duktig spelfördelare på mitten och längst bak visade oldtimern André Grim att bäst-före-datumet inte kommer att gå ut ännu på ett bra tag. Framåt skapade Johan Hammarström och Robin Nordin massor av målchanser men totalen av tre var i klenaste lagen. Men duon skall ha beröm för att man skapade sina lägen och hela tiden jobbade hårt.


/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

läs mer om omgång 2
-

Söråkers FF - Alnö IF 0-4
2014-05-06 - 19:30 - Westhagen
0-1 Anton Andersson-Widén 23
0-2 Johan Hammarstedt 70
0-3 Robin Nordin 88
0-4 Robin Nordin 90
Domare: Johan Skyttberg, Sundsvall
Publik:
Matchfakta

Anton Andersson Widén nickade in Alnös ledningsmål.