Fränsta förlorade sin första historiska match i Damtrean – Söråker blev för svåra

(2017-05-06)
Fränsta IK gjorde idag sin första historiska match i Damtrean.
Söråker blev dock för svåra och kunde avgå med en 4-0-seger på Timrås konstgräs där Emma Granström stod för två av hemmamålen.
– Men jag är inte missnöjd, vi hade bara en träningsmatch i benen och den var i full storm, säger Fränstas tränare Peter Larsson.


lfjol kom Söråkers damer jumbo i Damtrean. Det kommer dom inte att göra i år. Föreningen har fått några spelare från grannklubben IFK Timrå som gått rakt in i startelvan och förstärkt laget samtidigt som dom kvarvarande förkovrat sig ytterligare sett till vårens träningsmatcher.
I premiären mötte man nystartade Fränsta IK som gjorde sin allra första seniormatch. Att Söråker vann med 4-0 på Timrås konstgräs var inget som FIK-tränaren Peter Larsson hängde läpp för.
– Jag är inte missnöjd.Vi hade bara en träningsmatch i benen och den var i full storm, säger den gamle storspelaren i västra.
Söråker tog ledningen i mitten av den första halvleken då Emma Granström provade skott ur dålig vinkel som smet in i Fränstamålvakten Alicia Larssons bortre hörn. Bara minuterna senare ökade Tuvali Andersson på till 2-0 och tidigt i andra såg Emma Granström till att bli tvåmålsskytt då hon prickade in trean.

Med kvarten kvar fastställde Alva Byström slutresultatet till 4-0.
– Vi kontrollerade spelwet från början till slut och var närmare det dubbla sett till målchanserna. Hela laget gör en bra match både med och utan boll, säger Söråkers ass. tränare/lagledare Stefan Öberg.
– Söråker vinner rättvist men tycker nog att vi hade några lägen till att få med oss ett premiärmål. Det var vi värda, säger Peter Larsson och fortsätter:
– Vi har en bra mix mellan några tjejer som spelade med Ånge i tvåanifjol och egna produkter födda 2001-03. Får vi bara spela ihop laget kan vi vara med och utmana. I år får det mest bli se och lära för oss, säger Larsson.

"Emmorna" Granström och Lindahl stack ut lite extra ur kollektivet i Söråker. VänsterbackenLind kom ofta runt på kanten och slog fina inlägg men var inte heller främmande för att avsluta själv. En modern backtyp.
Rutinerade anfallaren Eva Skarpsvärd och mittbacken Alicia Larsson var Fränstas främsta i debuten.

Söråkers FF - Fränsta IK 4-0
2017-05-06 - 16:30 - Timrå IP Konstgräs
1-0 Emma Granström (24)
2-0 Tuvali Andersson (28)
3-0 Emma Granström (48)
4-0 Alva Byström (75)
Domare: Jonathan Villanueva Ahumada (bra debut i Damtrean)
Publik: 30
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher
• Nyheter Damtrean