Söråkers anfallare Alva Byström skickade in sju bollar bakom Kovland 2:s målvakt. Söråkers anfallare Alva Byström skickade in sju bollar bakom Kovland 2:s målvakt.

Alva Byström på SJUkt målhumör när Söråker krossade Kovland 2

(2017-05-13)
Alva Byström var på ett sjusärdeles målhumör när Söråker körde över stackars Kovland 2 med hela 11-0.
Efter kvarten spelad gjorde hon sitt första och aslutade med sitt sjunde i den sista matchminuten.
– Inte så vanligt att vi i Söråker vinner med dessa siffror, säger ass. tränaren/lagledaren Sven Lagerqvist.


Inledningskvarten mellan Söråker och Kovland 2 skvallrade inte om någon kommande målorgie.
Spelet var jämnt och Kovland vaskade fram en bra chans till ett ledningsmål men avslutet hamnade utanför målramen.
Men så gjorde Alva Byström 1-0 och därefter rullade målkavalkaden igång.
Till slut blev det hela 11-0 i Söråkers favör och Alva prickade in inte mindre än sju av dom. Imponerande även om den målfarliga tjejen hade kunnat gjort tvåsiffrigt!

Sä här lyder Söråkers ass. tränare/lagledare Sven Lagerqvists analys av matchen: 
– Det tog en kvart men sedan så fick vi så småningom igång spelet, vi är lite ovana att styra matcher. Kovland hade några ströchanser som mest berodde på våra misstag! Matchen blev inte så välspelad, lågt tempo och många onödiga offsider. Tjejerna gör det ändå bra, 11 mål är ju inte så vanligt i Söråker! Vi har lite sjukdomar och någon skada, så det passar bra för oss nu, att ha ett lite längre uppehåll tills nästa match! Alla i laget kämpar och sliter för varandra! En eloge till kovland som försökte så gott det gick trots att baklängesmålen trillade in.

Så här säger Kovland 2:s tränare Per Erkjärds efter matchen:
– Till att börja med vill jag lyfta på hatten och gratulera Söråker till en väldigt bra genomförd match. Vi startade annars matchen väldigt bra och var ju nära att ta ledningen. Kort därefter gjorde Söråker 1-0 och matchen ändrade karaktär totalt. Det var som att slå om en strömbrytare. Vi började falla för djupt med laget och Söråker dominerade mittfältet. Vi fick löpa väldigt mycket utan boll och dom hittade allt oftare fram med sina djupledsbollar. Mycket logiskt och rättvist gjorde de också fler mål och vid halvtid var resultatet 5 - 0.
– Andra halvlek började i princip som den första slutade och Söråker gjorde ganska raskt både 6-0 och 7-0. Vid det resultatet ändrade vi vår spelformation och lyckades vinna mer boll igen. Under 15-20 minuter kring timmen spelad kunde vi bjuda upp till match igen, och båda lagen skapade en del chanser. På grund av skador spelad vi sista kvarten utan avbytare och till slut så orkade vi inte längre stå emot Söråker som återigen tog över matchen helt och avslutade med fyra mål sista tio då vi inte klarade av att täcka upp deras löpningar. Söråker spelade helt enkelt för bra för oss idag. Trist att förlusten blev så stor och att vi inte lyckades göra mål på någon av de fina chanser vi ändå skapade.

Trots förlusten ville Kovlandstränaren berömma sina tjejer:
– En stor kämpainsats av alla spelare med ett extra plus till mittbackarna Madelene Ohlsson och Natali Öhlén. Vill även ge en eloge till Sandra Fahlberg, en fjolårsspelare som inte kunnat vara med i år pga arbete, men som hoppade in som målvakt med kort varsel eftersom vår ordinarie är borta på grund av skada, säger Per Erkjärds.
I Söråker en stor blombukett såklart till Alva Byström med sina sju kassar men även beröm till hennes lagkamrater som serverade henne målpassen. 

Söråkers FF - Kovlands IF 2 11-0
2017-05-13 - 14:00 - Timrå IP Konstgräs 
1-0 Alva Byström (15)
2-0 Alva Byström (20)
3-0 Emma Granström (31)
4-0 Alva Byström (41)
5-0 Alva Byström (44)
6-0 Alva Byström (49)
7-0 Amanda Larsson Vainio (51)
8-0 Alva Byström (80)
9-0 Linn Öberg (83)
10-0 Linn Öberg (86)
11-0 Alva Byström (90).
Domare: Fredrik Strese (bra och konsekvent, fin dailog med spelarna)
Publik: 65
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher
• Nyheter Damtrean