Matfors räddade poäng mot Söråker efter straffspark med kvarten kvar:
"Ett horribelt domslut!"


(2017-05-07)
Söråker ledde med 1-0 efter mål av Oliwer Lindgren i den 37:e
minuten.
Med lite drygt 20 minuter kvar fick Söråkers Oscar Fors rött kort efter en knuff och i den 75:e tilldömdes Matfors en straffspark som Jonas Richnau-Ersson omsatte i mål.
1-1 stod sig sedan matchen ut.
– Straffen var horribelt dömt, dundrar Söråkers lagledare Fredrik Lundgren.


Söråker fick bara en dags vila mellan söndagens Kubenmatch (1-5) och dagens möte mot Matfors.
Men inledningsvis verkade inte den korta vilan sitta i benen. Båda lagen hade sina chanser under den första halvlekn men lagens båda målvakter, Joakim Jönsson i Söråker och Jonas Dunberg i Matfors var på bra bollmotarhumär och styrde också sina uteförsvar med pondus.
Enda målet kom i den 37:e minuten och det genom Oliwer Lindgren som gav Söråker ledningen.
– Men målet föregicks av en rejäl knuff på Fredrik Broman, solklar frispark, säger Matfors tränare Patrik "Tretjak" Jonsson.

I den andra halvleken blev det också ett par omdiskuterade domslut. Tyvärr. I den 70:e minuten blev det en del gurgel i närheten av Matfors avbytarbås. MIF:s Filip Roos och SFF:s Oscar Fors hamnade i backen. Därefter hände något och Fors fick ett rött kort direkt från domaren.
– Matforskillen försökte sparka mig i ansiktet. Då tog jag tag i hans huvud och knuffade undan honom, säger Oscar Fors efter matchen.
– Såg inte riktigt vad som hände mer än att Filip fick ett par tjuvsparkar av en Söråkerspelare innan dom dråsade i backen. När det gäller knuffen kan spelaren klara sig med ett gult kort men måste vara medveten att det kan bli rött, säger Patrik Jonsson.
Rött kort till Fors, ingen påföljd för Roos efter den situationen. Något som upprörde.
– Ett horribelt domslut, rasade Söråkers lagledare Fredrik Lundgren.

Dom kontroversiella domsluten var inte över. Sju minuter senare efter ovanstående incident blåser domaren straff för Matfors.
– För en hands som nog bara han i hela Timrå kommun såg, suckar Söråkers tränare Nermin Zulovic.
Jonas Richnau Ersson klev fram och skickade målvakten till ena hörnet och bollen hårt och distinkt i det andra.
Med en man mer tryckte Matfors på för ett segermål men fortsatt bra målvaktsspel av "Jocke" Jönsson såg till att matchen slöt 1-1.

Efteråt hade tränarna lite olika syn på matchen. Milt uttryckt.
– Vi blev bestulna på två poäng. Var det bättre laget matchen igenom och det var deras målvakt som räddade dom, bl a kastade han sig efter mållinjen och räddade ett givet mål. Matfors hade egemtligen bara en rejäl chans i vardera halvleken men då gjorde "Jocke" (Jönsson) två bra räddningar, säger "Zulan" och fortsätter:
– Sett till att vi hade en tuff match i fredags gör grabbarna en kanonmatch. Vi ägde bollen stora delar av matchen och försökte hitta ett eget spel. Men det är svårt när man än en gång får spela mot tolv man, säger Zulovic och skräder inte med orden.
– Att påstå att vi hade fördel med domaren är rent nonsens. Ta bara deras första mål där vi skulle haft en solklar frispark innan. Om vi ser till matchen så var den jämnt en halvtimme, därefter tog vi över men hade svårt att skapa mer än några halvchanser, säger Patrik Jonsson och fortsätter:
– När dom fick sin utvisning och med tanke på att dom spelade match i fredags borde vi kunnat nött ner dom sista 20 och fått dit ett segermål. Samtidigt fick vi se upp med deras spelvändningar, säger Jonsson.

Målvakterna i båda lagen är redan nämnda när det gäller att plocka fram matchens bästa spelare.
Kollektivet starkt i Söråker i övrigt där alla skall ha en eloge för kampmoralen.
Mittbackslåset Tony Salthammer var brytsäker och bra i positionsspelet medan unge Johan Johansson vann många dueller på mitten och hade ett vårdat passningsspel.

• Klicka här för fler av Fredrik Lundgrens bilder från matchen.

Söråkers FF - Matfors IF 2-2
2017-05-07 - 14:00 - Timrå IP Konstgräs
1-0 Oliwer Lindgren (37)
1-1 Jonas Richnau-Ersson (77, straff).
Utvisning Söråker: Oscar Fors (70)
Domare: Oskar Nilsefur (blandade högt och lågt)
Publik: 110
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher
• Nyheter Medelpadsallsvenskan