Söråkers #12 Samuel Fisk friskar på men Matfors keeper Jonas Dunberg gör en snygg enhandsräddning. Foto: Fredrik Lundgren.

Söråkers första seger
-
Så kom den då. Söråkers första seger via 2-1 hemma på "Löta" mot Matfors.
– Äntligen! Nu vinner vi resten, skrattar tränaren Fredrik Thimeradh.


Pigg matchöppning

Matchen mellan Söråker och Matfors öppnade upp sig direkt från avspark och det vaskades fram fram farliga chanser och hörnor från bägge håll.
Första målet kom i den 14:e minuten och det var gästerna som tog ledningen.
Daniel Boström fick ett skottläge från 20-25 meters håll men "Borra" fick bara halvträff och skottet blev istället en prefekt frispelning på djupet. Jimmy Söderberg hade redan startat löpningen och snappade upp bollen på sin väg framåt och avslutadee lågt bredvid Viktor Karlsson i hemmamålet.
– Så agerar en målskytt, kommenterade Matfors ass. tränare Ulrik Norberg.


Baklängesmål gav boost

Målet verkade ge Söråker en vitamininjektion som tog över och i den 27:e minuten var det kvitterat på "Löta Park Arena". Jonas Nordströms hörna hittade pannan på mittbacken Robert Lagergren som fick till en snärtig träff på bollen.
– Defensiva fasta situationer är vi normalt starka på men här kom tyvärr en miss i protokollet, säger Norberg.
Efter målet blev det mest stiltje i spelet resten av halvleken och lagen tog med sig 1-1 in till vilan. Siffror som var smickrande för Matfors.
– Vi gör kanske vår sämsta halvlek hittills i årets seriespel och kom ofta fel i situationerna och Söråker visade mer vilja och energi och vann också flest närkamper, säger Norberg.
– Vi hade en till boll i nätet men det blev bortdömt för hands, säger Söråkers tränare Fredrik Thimeradh.


Sevärt spel

Matfors passningsspel var bättre under den andra halvleken och man förlade spelet inledningsvis på Söråkers planhalva men lyckades aldrig bryta igenom.
Även Söråker försökte vårda bollen när man hade den i sin ägo och spelet var riktigt sevärt.
Matchen stod lite och vägde när ett vackert Söråkersanfall gav utdelning. En snygg crossboll från vänster- till högerkanten, läcker nertagning med efterföljande inspel i mitten där Joar Steen i karakäristisk stil krigade in bollen i kamp med tre MIF-försvarare och målvakt.
– Därefter backade vi hem omedvetet, säger Thimeradh.
– Efter målet var det spel mot ett mål. Vi dirigerade om till 4–3–3 för att få mer tryck. Det lyckades men Söråker försvarade sig bra och skapade några farliga omställningar när vi flyttade upp, säger Norberg.


Kvitteringschanser på slutet

Med tre minuter kvar väggade Jesper Nilsson-Böös med Johan Bergström och kom fri men Viktor Karlsson avvärjde med en benparad.
– I sista minuten fick "Jeppe" (Nilsson-Böös) med sig ett långt inspel och satte bollen i nät men den assisterande domaren vinkade av målet för hands. Det var helt klart diskutabelt, säger Norberg.
Söråkers tränare var glad och lättad när slutsignalen förkunnades.
– Äntligen! Och jag tycker vi vann rättvist. Nu vinner vi resten, skrattar Thimeradh.
– Lagen hade spelmässigt var sin halvlek men Söråker vaskade fram fler heta chanser än oss så det var väl rättvist, säger Norberg. 


Bra årsdebut i målet

Viktor Karlsson gjorde årsdebut i målet och svarade för ett par avgörande räddningar på slutet. Mittbacken Alexander Laggren styrde försvarsspelet och på mitten slet Joar Steen i vanligt ordning förtjänstfullt.
I Matfors svarade Jesper Nilsson-Böös för ett piggt inhopp och var delaktig i det mesta som laget skapade under den andra halvleken.


/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu


åter till omgång 6

Söråkers FF – Matfors IF 2–1
2014-06-03 - 19:00 - Söråkers IP
0–1 Jimmy Söderberg 14
1–1 Robert Lagergren 27 
2–1 Joar Steen 63
Domare: Krister Sandin, Sundsvall
Publik: 43
Matchfakta