Tova Olsson gjorde hela sex mål när Selånger 2 spelade ut Söråker. Tova Olsson gjorde hela sex mål när Selånger 2 spelade ut Söråker.

Tung öppning av serien för Söråker, 1-10 följdes upp av 0-9


(2016-05-11)
"All vår början bliver svår" heter det.
Och det stämmer verkligen in på Söråkers damlag.
1-10 mot Stöde  i premiärenföljdes ikväll upp med 0-9 mot Selånger 2.
– Nu har vi mött seriens två förmodade topplag. Nu kanske motståndet blir mänskligare, säger tränaren Sven Lagerqvist.


Söråker startade om sitt damlag i år och man fick den tuffaste lottningen man kunde få i öppningen av serien. Först Stöde och sedan Selånger 2. Två lag som innehåller flera spelare av god division 2-klass.
Förklarligt nog har man inlett med två storförluster. 1-10 i premiären mot Stöde och 0-9 mot Selånger 2 i afton.
– Nu har vi mött seriens två förmodade topplag. Nu kanske motståndet blir mänskligare, säger tränaren Sven Lagerqvist.
Selånger tuffade igång direkt och pressade tillbaka Söråker redan från avspark. Första målet lät inte heller vänta på sig. Redan efter fem minuter satte Tova Olsson 0-1 på straff. 23 minuter senare var Olsson fyramålsskytt!
– Hon var otriligt bra. Vi fick aldrig något grepp om henne, säger Lagerqvist.
JenniferJacobsen stack sedan emellanmed 0-5 innan Tova Olsson målade ytterligare en gång före pausvilan.

I den andra avtog tempot i målskyttet och det tog 22 minuter för att spräcka nolla då det var Alicia Holmbergs tur att exekutera en straffspark. 
– Vi gick ner i tempo, slarvade och blev omständliga och gjorde inte alls det vi kommit överens om innan matchen, säger Selångers tränare Stefan Wickström, och fortsätter:
– Vi viisste om innan serien att vi kommer att vara överlägsna i vissa matcher men det gäller ändå att fokusera på prestationen. Då är inte resultatet så viktigt, säger Wickström.
Sista fyra minuterna spädde man emellertid på med ytterligare två mål. Först prickade Tova Olsson in sitt sjätte mål innan Philippa Johansson i den sista självamde sekunder fastställde SFK-segern på Timrås konstgräs till 0-9 - och såg till att spräcka Lokalfotbollens matchtips...
- Skönt att fortsätta hålla nollan men allvarligt så tror jag inte Söråker hade ett enda avslut på mål. En hörna hade dom i alla fall, säger Stefan Wickström.
– Vi måste knyta ihop vårt försvar bättre. Vi släpper in lite för enkla mål. Men på hela tagit var det här ett fall framåt mot förra matchen trots siffrorna, säger Sven Lagerqvist.

Sexmålsskytten Tova Olsson var givetvis matchens huvudaktör men tränare Wickström ville även framhålla ett par ännu yngre förmågor.
- Alica Holmberg, född 03, på mittfältet är redan mogen i sitt spel och det märks att hon fått en fin utbildning i föreningen. Emmie Björklund visade speed på kanten och kom ofta runt sin försvarare och imponerade gjorde även Thea Mattisson på innermitt. Båda tjejerna födda -02, säger Wickström.
Söråkers bästa för kvällen var återigen, trots de många baklängesmålen, Emelie Söderlind mellan stolparna. "01:orna Amanda Vainio, högerback, och Alice Lundvall, anfallare, är också värda ett omnämnande.

Läs även:
• Tova Olsson fixade segern för Selånger 2 i matchen mot Söråker

Matchfakta:
Söråkers FF - Selånger FK 2 0-9 (0-6)
2016-05-11 - 19:30 -  Timrå konstgräs
0-1 Tova Olsson (straff, 5)
0-2 Tova Olsson (7)
0-3 Tova Olsson (24)
0-4 Tova Olsson (28)
0-5 Jennifer Jakobsen (32)
0-6 Tova Olsson (36)
0-7 Alicia Holmberg (straff, 67)
8-8 Tova Olsson (86)
0-9 Philippa Johansson (90)
Domare: Hans Söderblom
Publik: ?
matchfakta

• Nyheter Damtrean

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell tabell och Skytteliga Damtrean