Tre nya mål av Tova Olsson. Tre nya mål av Tova Olsson.

Selånger 2 vann seriefinalen med 9-2! 

(2016-06-01)
Stor seriefinal i damtrean på Stöde IP.
Tufft, tätt och ställningskrig?
Inte ens nära...
Selånger 2 blåste hemmalaget av banan.
– Dom var snabbare, starkare och tuffare än oss, säger Stödes tränare Madelene Sjögren, som fick den mindre smickrande äran att vakta målet i 2-9-förlusten.


Två fullpoängare i damtrean möttes på Stöde IP. Både hemmalaget och Selånger 2 hade vunnit sina tre första matcher och det med klara siffror. Nu väntade den första riktiga utmaningen. Men av den förväntade spänningen mellan två bra lag blev intet. Gästerna var flera klasser bättre och åkte hem till stadens västra delar med en 9-2-seger.
– Vår målsättning var att bara vi hängde med i första halvlek skulle vi ta dom på vår bättre kondition i andra. Och vi gjorde också sex mål efter paus, säger Selångers tränare Stefan Wickström.
– Dom var snabbare, starkare och tuffare än oss, säger Stödes tränare Madelene Sjögren, som fick den mindre smickrande äran att vakta målet .
– Vi har ju ingen riktig målvakt utan vi har gått runt på utespelare som fått stå i målet. Idag var det min tur, eller otur, säger "Madde".

Annars började det mycket bra för Stöde. Redan i den första minuten satte Anna Edin 1-0. Glädjen blev dock kortvarig då Anna Edins utmanare i skytteligan, Tova Olsson, kvitterade bara två minuter senare.
Tova satte sedan 1-2 efter dryga halvtimmen innan Josefine Dahlberg prickade in trean precis före paus.
Och efter var det som sagt bara ett lag på planen. 1-3 blev till slut alltså hiskeliga 2-9.
– Selånger var mycket bättre än oss, vi hade inget att sätta emot ikväll. Kändes som om nästan alla mål i andra var rena frilägen, säger Sjögren.
– Vi blev bara starkare och starkare ju längre matchen led vilket också syns på siffrorna, säger Wickström.

Dom enda som nådde normal standard i Stöde idag var, trots dom många baklängesmålen, försvarsspelarna Maria Gidhammar och Victoria Holmlund.
I ett Selånger som aldrig riktigt slog av på takten plussar vi lite extra för Rebecca Ågren på det centrala mittfältet och 14-åriga högerytter-mittfältaren Emmie Björkholm som även fick krydda sin dag med ett mål. Tova Olsson gjorde ett hattrick och sånt plussas det alltid för på Lokalfotbollen.

Läs mer:
• Ny seger för Selånger 2 i tuffa mötet med Stöde

Matchfakta:
Stöde IF - Selånger FK 2 2-9
2016-06-01 - 19:00 - Stöde IP
1-0 Anna Edin (1)
1-1 Tova Olsson (3)
1-2 Tova Olsson (35)
1-3 Josefine Dahlberg (44)
1-4 Tova Olsson (49)
1-5 Rebacca Ågren (70)
1-6 Alicia Holmberg (78)
1-7 Moa Zander (79)
2-7 Anna Edin (82)
2-8 Emmie Björkholm (84)
2-9 Wilma Edman (89)
Domare: Nils Borgström (gjorde så gott han kunde)
Publik: 30

• Nyheter Damtrean

• Referat, resultat &matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.