Robin Nordin sköt Selånger 2 i sank
– gjorde sex av Alnö 2:s sju mål

-
Robin Nordin hoppade med i Alnös andralag inför det viktiga bottenmötet mot Selånger 2.
Kvicksilvret Nordin tackade för förtroendet genom att skjuta Selånger i sank och svarade för alla Alnömålen utom ett i 7–2-segern.
– Han hade en riktigt vass dag men det var en riktigt bra insats överlag idag, säger Alnötränaren Thomas Berglund.


På Selångerfältet var det stor jumbofinal när andralagen i SFK och Alnö drabbade samman.
En viktig match när det gäller att undvika nedflyttning till sexan då det är jämnt värre i bottenstriden.
Båda kom med på papperet starka lag där det emellertid kom att visa sig att gästerna had med en joker i form av A-lagsspelaren Robin Nordin.
Något som blev helt matchavgörande.
Robin satte först tidigt 0–1 på straff innan han därefter prickade in 0–2 efter tretton minuters spel.
Då såg Alnö ut att gå mot en säker och bekväm seger när plötsligt Reda Fakhiri och Christofer Nerkman hittade nätet varsin gång inom loppet av två minuter i mitten av halvleken.
Robin Nordin hann emellertid fullborda sitt hattrick innan paus och ö-borna kunde gå till vila i ledning.
Trots tre mål under den första halvleken var inte Robin Nordin på långa vägar färdig med sitt målskytte för dagen. Tjugo minuter in i den andra akten satte han sitt fjärde mål i matchen.
Därefter stack Martin Luthman emellan med att sätta 2-5 på straff innan kvicksilvret Nordin rundade av tillställningen med ytterligare två mål i slutminuterna. Totalt alltså hela SEX mål för den förre Ljustorpsliraren.
– Han hade en riktigt vass dag men det var en riktigt bra insats överlag idag, säger Alnötränaren Thomas Berglund, som gärna ville hylla kollektivet.
– Vi har i många matcher presterat en precis lika bra fotboll, spelmässigt, och sett över hela matcher. Skillnaden i denna match fanns i det faktum att vi hade en tät och briljant spelande backlinje utan dippar under matchen i en kombo med att vi satte bollen i nätmaskorna när vi fick chansen. Och givetvis var det Robin Nordin som visade vägen, säger tränarkollegan Janne Engman och fortsätter:
– En odiskutabel seger där vi sprang ifrån i andra halvlek. Vi genomförde en mycket bra match när vi som bäst behövde det sett ur tabelläget och någon egentlig spänning uppstod bara då Selånger kvitterade till 2-2.
Utöver sexmålsskytten Robin Nordin skall en blomsterkvast delas ut till mittbacksparet Jesper Nyman och Joel Lundahl.
Tack vare segern lämnade Alnö 2 över träsleven till Selånger 2 och kanske marschen på väg uppåt i tabellen fortsätter dom två omgångar som återstår?
(väntar på återkoppling från Selånger 2:s ledare)

Selånger FK 2 – Alnö IF 2 2–7
2014-09-14 - 16:00 - Selångerfältet
0-1 Robin Nordin (straff) 8
0-2 Robin Nordin 13
1-2 Reda Fakhiri 20
2-2 Christofer Nerkman 22
2-3 Robin Nordin 37
2-4 Robin Nordin 64
2-5 Martin Luthman (straff) 82
2-6 Robin Nordin 86
2-7 Robin Nordin 88

Domare: Nilla Sjöberg, Alnö
Publik: 38
Matchfakta

Inte ofta man kan visa en bild på en sexmålsskytt. Men här är en. Robin Nordin gjorde nämligen sex av Alnö 2:s sju mål mot Selånger FK. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.