Selånger 2 tog sjunde raka segern på gräs, grus och sten

(2016-06-15)

På en urusel och nästan farlig fotbollsplan tog Selånger sin sjunde raka seger när Ljustorp gästade.
– Det går inte att spela fotboll på sånt här underlag. Jag är glad över segern och att vi inte fick några skador. Det är allt, säger Selångers tränare Stefan Wickström efter 3-0-segern.


Selånger 2 verkar vara ostoppbara i damtrean. Nu kom sjunde raka segern när Ljustorp gästade "Fältet". En plats som bör användas som hundrastplats och Selånger Marknad, inte fotboll. Det var en blandning mellan gräs, sand, grus och stenar och ojämnare än månens yta.
– Det går inte att spela fotboll på sånt här underlag. Jag är glad över segern och att vi inte fick några skador. Det är allt, säger Selångers tränare Stefan Wickström efter 3-0-segern.
Spänningen i den här matchen tog snabbt slut. Redan efter elva minuters spel hade Rebacca Ågren och Tova Olsson givit serieledarna en 2-0-ledning. Tyvärr kom det efter bjudningar av normalt säkre Ljustorpsmålvakten Ina Danielsson.

I mitten av den andra halvleken fastställde Tova Olsson resultatet till 3-0 på straffspark sedan Rebecca Ågren gjorts ner.
– Det blev allt annat än välspelat. Ingen rytm alls i matchen med ideliga felstudsar och domaravblåsningar, säger Stefan Wickström.
– Det var en bedrövlig plan. Selånger hade mycket bollinnehav och vi fick jaga och hade svårt att hinna med i deras tempo men jag tycker ändå inte dom skapade så många målchanser. Synd att Ida inte hade sin bästa dag i målet. Men hon har räddat oss så ofta så jag skall inte skylla förlusten på henne då vi inte skapade så mycket framåt, säger Ljustorps tränare Carlos Zavala.

I Selånger fick målvakten Nellie Maxén spela mittback idag och gjorde det bra ihop med kollegan Malin Nilsson. Bäst på planen var annars Rebecca Ågren.
Defensiva mittfältaren Josefine Hellström utmärkte sig mest och bäst i Ljustorp.

Läs även:
• Selånger 2 ångar på i division 3 medelpad - tog ny seger mot Ljustorp

Matchfakta:
Selånger FK 2 - Ljustorps IF 3-0
2016-06-15 - 19:00 - Bergsåkers IP
1-0 Rebecca Ågren (7)
2-0 Tova Olsson (11)
3-0 Tova Olsson (straff, 68)
Domare: David Lundgren (använde pipan lite väl ofta)
Publik: 48

• Nyheter Damtrean

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.