Jennifer Jakobsens långskott såg till att säkra Selånger 2:s serieseger redan ikväll. Jennifer Jakobsens långskott såg till att säkra Selånger 2:s serieseger redan ikväll.

Selånger 2 tappade poäng mot Sundsvalls FF men säkrade seriesegern

(2016-09-08)

Selångers andralag låg under mot Sundsvalls FF till det bara återstod fem minuter.
Tack vare kvitteringen säkrade laget seriesegern i Damtrean redan i afton.
– Lite blandade känslor för vi gjorde ingen bra match, säger Selångers tränare Stefan Wickström.


Selångers andralag kunde ikväll bli klara seriesegrare i Damtrean. Det enda som krävdes var att man inte förlorade hemmamatchen mot Sundsvalls FF.
Efter fjorton segrar, en oavgjord och inge förlust så här långt talade allt för en sådan utveckling.
Men Sundsvalls FF var inte att leka med denna afton. Man hade taktiken klar för sig.
– Vi valde att backa hem så dom inte kunde komma runt på ytorna med fart och gjorde det trångt för dom och spelade aggressivt försvarsspel, säger Tomas Torstensson, tränare för SFF.
I minut 32 fick Emma Söderström bollen utanför Selångers straffområde, vände bort en försvare och placerade in 0-1 i bortre gaveln.
Selånger fick därmed gå till pausvila i underläge.
– Vi gjorde nog årets sämsta halvlek. Det var en otroligt låg prestationsnivå samtidigt som Sundsvalls FF:s tjejer gjorde det bra och svårt för oss, säger Selångers tränare Stefan Wickström.

Den andra halvleken förlades till 90 procent på gästernas planhalva men Selånger hade svårt att bryta igenom garden och när man fick sina chanser var avsluten lama, hamnade i blocken eller gick utanför målramen. Samtidigt var SFF-målvakten Rebecca Ålin ordentligt på hugget och fixade resten.
Tiden gick och mitt i pressen fick Sundsvalls FF till en kontring och Charlotta Stickler kom fri med Nellie Maxén i Selångermålet. En duell som vanns av hemmakeppern.
– 0-2 hade dom nog aldrig hämtat upp, säger Tomas Torstensson.
Istället kunde Jennifer Jakobsen få till en träff från 25 meter som seglade in över Rebecca Ålin och då återstod det bara fem minuter.
– Jennifer gör inte så många mål men dom hon gör är alltid snygga och den här gången också ett viktigt, säger Stefan Wickström.
Några fler chanser skapades inte utan mötet slöt 1-1.
Ett resultat som innebär att Selånger säkrade seriesegern redan ikväll och att Sundsvalls FF passerade Stöde och återtog andraplatsen.
– Skönt att kunna säkra seriesegern redan nu. Vår andra halvlek var klart bättre men långt ifrån bra men vi tog den poäng som krävdes, säger Stefan Wickström.
– Vi hade inte orken att genomföra vår taktik hela matchen men tjejerna gjorde en jättematch och gav seriesegrarna en tuff kamp i 90 minuter, säger Tomas Torstensson.

Wilma Jonsson och Rebecca Ägren var bäst i Selånger och nådde upp till normal standard. I övrigt kan alla bättre.
Vänsterbacken Lina Edberg stängdde ner sin kant totalt och i mittförsvaret svarade Anna Torstensson för en helgjuten insats i vanlig ordning. Målvakten Rebecca Ålin redan nämnd.

Läs även:
• Selånger 2 kan fira seriesegern efter 1-1 mot Sundsvall FF

Matchfakta:
Selånger FK 2 - Sundsvalls FF 1-1
2016-09-08 - 18:00 - Bergsåkers IP
0-1 Emma Söderström (32)
1-1 Jennifer Jakobsen (85)
Domare: David Lundgren
Publik: 32

• Nyheter Damtrean

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.