Ella Zetterberg var den ene av Selånger 3:s tvåmålsskyttar. Ella Zetterberg var den ene av Selånger 3:s tvåmålsskyttar.

"Brunkarfotboll" på Selångerfältet när hemmalaget vände till seger mot Söråker

(2017-06-08)
Söråker var på väg mot seger på svårspelade Selångerfältet efter ett tidigt ledningsmål av Emma Granström.
Selånger 3 tog över allt mer ju längre matchen led och kund via mål av Ella Zetterberg och Thea Mattisson sega sig ikapp och förbi i målprotokollet.
– Det blev en "brunkarmatch" på den trånga planen med många närkamper och långa bollar i en match som vi vann på bättre ork, säger Selånger 3:s tränare Henrik Ytterström.


Söråker fick en perfekt start i matchen på Selångerfältet när Emma Granström redan i den första matchminuten hittade rätt med ett långskott med vänstern som gick i en båge över hemmamålvakten Olivia Wallner.
Fortsättningsvis blev det inte mycket som påminde om fotboll då Selångerfältets beskaffenhet och trånga utrymme inte tillät det.
Gästernas rakare spel verkade passa bättre och det var på vippen att ledningen utökades, bl a hade målskytten Granström en ribbträff.
Men ju längre matchen led närmade sig Selånger 3 en utjämning och med tjugo minuter kvar kom kvitteringen. Efter ett fint kombinationsspel mellan Thea Mattisson och Ella Zetterberg där Thea tillslut hittade Ella med en fin genomskärare mellan mittback och ytterback och Ella kunde behärskat peta bollen retsamt bredvid målvakten Wilma Ålund.

I den 82:a minuten kom även 2-1. Thea Mattisson hittade Moa Zander som snurrade upp en Söråkerförsvarare och avlossade bössan. Wilma Ålund tvingades släppa retur och på den högg Thea som en kobra och satte den i nät.
Söråker satsade framåt på slutet och fick också en fin chans till kvittering. Emma Lagerqvist tråcklade sig igenom men Olivia Wallner räddade snyggt till en resultatlös hörna.
– Det blev en "brunkarmatch" på den trånga planen med många närkamper och långa bollar i en match som vi vann på bättre ork. Söråker verkade ha somn spelidé "långa bollar på Bengta" och skott från egen planhalva. Söråkers riv och slit gjorde det svårt för oss och tvingade oss att falla in i deras spel. Kul ändå att se att våra yngre och lättare spelare oftast vann både närkamper och boll ju längre matchen led, säger Selånger 3:s tränare Henrik Ytterström.

Söråkers ass. tränare/lagledare Sven Lagerqvist delade inte kollegan Ytterströms syn på matchen.
– Vi ägde matchen i 80 minuter men Selånger var effektiva när dom fick sina chanser. Tycker att vi spelade bra trots den trånga och usla planen men vi missade en del i passningsspelet då många bollar på djupet rann ner till deras målvakt. Det hade vi kunnat gjort bättre, säger Lagerqvist.
Extra plus i Selånger till Olivia Wallner i mål, mittbacken Nellie Häggberg, ytterbacken Alma Wahlström som går från klarhet till klarhet samt Ella Zetterberg på det centrala mittfältet.
– Vi har många tjejer som växer för varje vecka som går, säger Henrik Ytterström.
Mittbackarna Maja Westerberg och Tuvali Andersson städade undan bra i Söråker. Beröm också till Emma Granström för sitt spel på mitten som både bollvinnare och spelfördelare – samt målskytt.

Selånger FK 3 - Söråkers FF 2-1
2017-06-08 - 19:00 - Selångerfältet
0-1 Emma Granström (1)
1-1 Ella Zetterberg (70)
2-1 Thea Mattisson (82).
Domare: Natnael Teklab (svalde mygg och silade kameler, överkorsad geting).
Publik: 32
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

• Nyheter Damtrean