Söråkers anfallare Alva Byström skickade in sju bollar bakom Kovland 2:s målvakt. Söråkers anfallare Alva Byström skickade in sju bollar bakom Kovland 2:s målvakt.

Äkta hattrick av Clara Högbom när Stöde vann mot Selånger 3 i en välspelad och sevärd match

(2017-05-13)
Clara Högbom gjorde ett äkta hattrick i andra halvlek då Stöde gick från 1-0 till en en 4-0 vinst mot Selånger 3.
– En otroligt bra genomförd match av oss men även en eloge till det unga Selångerlaget som bjöd upp till dans, säger Stödes tränare Anette Bergman..


Selånger 3 tog emot Stöde på neutrala Baldershovs konstgräs då det tar ett tag till innan Bergsåkers naturgräs är spelbart.
Och det blev en riktigt bra fotbollsmatch mellan två lag som bemödade sig att lira boll och inte sparka boll.
Gästande Stöde tog ledningen i den 12:e minuten genom mittfälts-dominanten i första halvlek Erica Hultin och gick sedan i den andra halvleken iväg till en 4-0-seger men det var siffror som inte speglade matchen till fullo. Medan Selånger träffade virket, brände öppet mål och missade frilägen hade Stöde Clara Högbom som i den andra halvleken svarade för ett äkta hattrick.
– Hade Clara haft Selångertröja på sig så hade resultatet blivit det omvända, säger Selångers tränare Henrik Ytterström.
Ett av målen var extra vackert. Clara drev in från hörnflaggan, dribblade av två motståndare och satte bollen vid den första stolpen på bästa Kurre Hamrin manér (googla).

Stödetränarna Anette Bergman och Hanna Högbom var båda mycket nöjda med lagets insats:
– Som tränare är man såklart nöjd efter en 12-0-seger förra matchen men det var inget mot vad vi kände efter denna match när vi vinner med 4-0. Vilket otroligt spel vi visar upp denna match. Vi har pratat om att filma en match i lärsyfte och är det någon match man hade velat filma så skulle det varit denna. Vår spelidé har vi nött otroligt mycket på och den bygger på att hitta enkla pass efter marken, inte krångla till det och att endast i nödfall i pressade lägen behöva lyfta boll upp i banan. I första halvlek räknar jag till tre lägen där vi pga misstag eller press måste lyfta boll. I övrigt var det som att vi rullade "kvadraten". En stor del i detta har också motståndarna som var betydligt bättre än dom vi mötte senast och inte bara backade hem till eget straffområde villket gör att det finns lite mer ytor och lite mer tid. Vi har stort bollinnehav i första och går till pausvila i ledningen. Efter spelet vi visar upp i första så känner vi en stor trygghet och behåller lugnet och rullar runt. I andra får vi mer utdelning för vårt fina spel och den eviga slitvargen Clara Högbom får sätta dit tre bollar och gör en av sina bästa matcher hittills under säsongen.

Samtliga av planens aktörer skall ha gott betyg för sina insatser men om vi skall plocka ut några får det bli Selånger 3:s försvarslinje med Wilma Holmberg, Nellie Häggberg, Signe Castenäs och Linda Wiklund, mittfältets Linnea Pettersson samt målvakten Therese Ålin.
I Stöde kretsade naturligtvis det mesta kring hattrickskytten Clara Högbom men unga högerbacken Tilda Högbom, som gjorde debut från start och visade upp ett lugnt och behärskat spel samt yttermittfältaren Frida Westerberg som gjorde ett mycket bra inhopp var dom som stack ut lite extra i ett starkt kollektiv.

Selånger FK 3 - Stöde IF 0-4
2017-05-14 - 18:00 - Baldershovs IP Konstgräs
0-1 Erica Hultin (12)
0-2 Clara Högbom (66)
0-3 Clara Högbom (74)
0-4 Clara Högbom (78)
Domare: Hans Söderblom (bra och konsekvent i vanlig ordning, ja plus till hela trion! Hoppas att det här med ass. i damtrean är här för att stanna).
Publik: 29
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher
• Nyheter Damtrean