Gottfrid Sjödin satte Selångers viktiga tredje mål på straff. Gottfrid Sjödin satte Selångers viktiga tredje mål på straff.

Fränsta/Ljunga nära årets första poäng men Selånger höll undan

(2017-06-05)
Selånger ledde med 3-1 men efter att Mujtaba Haydari reducerat med ett praktskott från 30 meter i mitten av den andra halvleken blev det spänning ända fram till slutsignalen.
– Vi hade kunnat tappa poäng då vi uppträdde stressat efter deras reducering men på det hela taget vinner vi ändå rättvist tycker jag, säger Selångers tränare Tomas Jonsson.


Selånger fick flytta sin match mot Fränsta/Ljunga till Nya HK-vallen. Något man glömde att informera om vilket gjorde att Lokalfotbollen fick några arga samtal från publik som tagit sig till Selånger IP – bara för att se ett flicklag träna...
Nåväl, det blev match i alla fall och "hemmalaget" inledde piggt och Millennium Haile Gaim
satte 1-0 efter 19 minuter.
Daniel Nilsson utjämnade sedan på straff fem minuter senare men Selånger återtog ledningen knappa kvarten senare då det var deras tur att få straff. Gottfrid Sjödin säker exekutor.
I slutminuten av den första halvleken utökade Bereket Kiflay till 3-1 och det såg mörkt ut för jumbon Fränsta/Ljunga, som kom till spel med fyra raka förluster och var på väg mot en "enraders bingo".

Gästerna reducerade emellertid i mitten av den andra halvleken då Mujtaba Haydari fick till ett praktskott från 30 meter som ställde hemmakeepern Andreas Larsson.
Fränsta/Ljunga jagade därefter målet som skulle ge dem årets första poäng. Samtidigt som man flyttade upp öppnade man upp för kontringar emot men några fler mål uppe i Korsta fick sig inte den 18-hövdade publiken sig till livs denna afton.
– En lite slarvig men intensiv match. Vi var starkare i första och i inledningen av andra. Därefter pressade dom på och reducerade också till 3-2 och var även farliga efter det. Vi hade kunnat tappa poäng då vi uppträdde stressat efter deras reducering. Å andra sidan borde vi kontrat in ett mål då vi ställde om riktigt bra några gånger. På det hela taget vinner vi ändå rättvist tycker jag, säger Selångers tränare Tomas Jonsson.

Selånger FK - Fränsta/Ljunga 3-2
2017-06-05 - 19:00 - Nya HK-vallen
1-0 Millennium Haile Gaim (19)
1-1 Daniel Nilsson (24, straff)
2-1 Gottfrid Sjödin (37, straff)
3-1 Bereket Kiflay (44)
3-2 Mujtaba Haydari (78)
Domare: Omar Vali
Publik: 18
Matchfakta

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher
• Nyheter Medelpadssexan