William Dalenius stod för två mål och ett "hockeyassist". William Dalenius stod för två mål och ett "hockeyassist".

Matfors 2 vann på Selånger IP "med västvärldens sämst pumpade bollar"

(2017-05-21)
Matfors 2 lyckades till slut mala ner ett kämpande Selånger.
Men det krävdes att bollarna pumpades och en Selångerutvisning innan William Dalenius kunde bryta dödläget med 20 minuter kvar.
– Vi visade stort tålamod i spelet, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson, som själv stod på läktaren p å g av sjukdom.


Både Selånger och Matfors 2 saknade sina ordinarie tränare i den här matchen. SFK:s Tomas Jonsson befann sig i Rom medan Andreas Jonsson i MIF 2 stod över p g a sjukdom men hade i alla fall pallrat sig till Selånger IP för att följa sina adepter från läktarplats.
Ordinarie bollpumpare i hemmalaget var också borta denna dag.
– Vi måste ha spelat den första halvleken med västvärldens sämst punpade bollar, säger Andreas Jonsson.
Trots denna fadäs tog gästerna tag i spelet direkt.
– Stort bollinnehav från direkten, flyttar boll bra från kant till kant, har ett bra varierande spel men får inte riktigt till det sista tredjedelen. Har några halvchanser i första halvlek men annars händer det inte alltför mycket, säger Andreas Jonsson.
0-0 i paus således.

Matfors 2 fortsätter sitt fina spel och vaskar nu även fram en hel del fina lägen. Men skärpan i avsluten är det sämre med och när man väl fick hål på Selångermålvakten döms "målet" bort för offside. Helt korrekt dessutom.
Hemmalaget försvarar sig också väl men i den 54:e minuten drabbas det blå-röd-randiga laget av en jobspost då Philip Gannå drar på sig sitt andra gula kort och blir utvisad.
Matfors 2 får större ytor och så med 20 minuter kvar kommer gästernas förlösande ledningsmål genom William Dalenius. Fast i domarens matchrapport fick Patrik Forsberg målet. Något som förhoppningsvis kan ändras i efterhand.

Matfors 2 slappnar av lite efter målet och trodde nog att segern redan var bärgad sett till spelövertag och sitt numerär överläge. Men icke. Selånger satsar på en motoffensiv och fick till en halvchans. Med lite flyt så...
Istället kom 0-2 strax därpå. Efter en snabb korthörna lägger William Dalenius fräckt bollen mot den främre stolpen där den letar sig in i målet. Selångers målvakt blev nog lite ställd för han var helt felplacerad vid situationen.

På en omställning i slutminuten slår Lukas Gillström ett inlägg som når fram till Albin Jonsson som i sin tur lirar vidare till Dalenius som drar till men målvakten nekar William hans hattrick. På returen dyker emellertid Lukas Gillström upp och stöter in 3-0 och fastställer slutresultatet.
– Vi gör en riktigt bra match och uppträder med ett enormt tålamod och trots att klockan börjar ticka upp mot 60 minuter och fortfarande 0-0, trots stort bollinnehav och brända chanser, blir vi inte stressad utan vi är så pass trygga i vårt spel att vi bara nöter på och får till slutockså utdelning, säger Andreas Jonsson och fortsätter:
– Vill ge en stor eloge till Anders Johansson som hoppade in med kort varsel och coachade laget till seger.
– Vi spelade bra fram till utvisningen och sedan orkade vi inte stå emot längre. Ett av deras mål lär ha varit offside, kommenterar Selångers tränare Tomas Jonsson från Rom.

I ett välspelande Matfors 2 stack William Dalenius ut lite extra för sina två mål och ett "hockeyassist".
I Selånger var målvakten och en av mittbackarna riktigt bra. Tyvärr var det ingen som visste vad dom heter då ingen Selångerledare som såg matchen gick att nå.

Selånger FK - Matfors IF 2 0-3
2017-05-29 - 20:00 - Idrottsparken
0-1 William Dalenius (70)
0-2 William Dalenius (76)
0-3 Lucas Gillström (90)
Utvisning Selånger: Philip Gannå (54)
Domare: Reza Nematbakhsh (otroligt bra insats, en matchledare av rang)
Publik: 43
Matchfakta

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher
• Nyheter Medelpadssexan