Calle Lundberg kan även göra mål utan klubba. Calle Lundberg kan även göra mål utan klubba.

Matfors-Andreas vann Jonsson-mötet på Bergsåkers IP


(2016-05-30)
Jonsson vs Jonsson när Selånger tog emot Matfors 2 på Bergsåkers IP.
Segern togs hem av Matfors Andreas sedan Calle Lundberg satt spiken när knappa 20 minuter återstod.
– Vi fick natchen dit vi ville, säger Matfors tränare Andreas Jonsson efter segern mot namnen Tomas.


Matfors 2 var det bättre laget i inledningen av matchen men det krävdes lite tur vid första målet. Efter en hörna blev det missförstånd i hemmaförsvaret och en Selångerspelare satte den kliniskt i eget mål när han stressad skulle rensa undan.
0-2 kom efter en halvtimme. Lukas Gillströms skott räddades av målvakten men Oliver Spjuth höll sig som en blivande skyttekung framme och stötte in returen.
Selånger replikerade emellertid snabbt men det blev en kostsam reducering. Adam Andersson böjde sig fram och nickade in 1-2 men fick samtidigt ett motståndarknä i huvudet och tvingades avbryta matchen med en förmodad hjärnskakning.

Selånger tog nu över det mesta av bollinnehavet men skapade inte så mycket. Då var Matfors omställningarn betydligt farligare.
Med knappa tjugo minuter kvar satte Calle Lundberg målet som tog död på alla spekulationer vart segern skulle gå då han tog ner en hörna vid den bortre stolpen och placerade in bollen
– Vi fick natchen dit vi ville. Vi lät dom ha mycket boll medan vi backade hem och låg rätt i positionerna och när vi erövrade bollen ställde vi om snabbt på dom, säger Matfors tränare Andreas Jonsson.
– Matfors var klart starkare och pressade oss högt i början och vi fick svårt med våra uppspel. Efter 0-2 fick vi till en reducering och sedan såg det bättre ut och vi hade mycket boll men när vi gick för ett 2-2-mål satte dom psykologiska 2-3, säger Tomas Jonsson, tränare för Selånger, och fortsätter:
– Trots förlusten gör vi en bra prestation. Vi har haft ett stort inflöde på spelare sista tiden och det var många av dom som gjorde sin första match. Några den första på flera år, säger Tomas Jonsson.
- När dom flyttade upp fick vi flera bra chanser att ställa om men vi satte inte våra lägen. Istället gör vi våra mål efter fasta situationer vilket även det är en styrka, säger Andreas Jonsson, som alltså gick segrande ur tisdagens "Jonssonmöte".

En gedigen laginsats av Selånger. Sak sanna när det gäller Matfors men ett extra plus för målvakten Joel Mohlins sulfint av bästa Cruyff-märke som siste man i ledningen med 2-1.

Läs även:
• En gedigen laginsats av Selånger

Matchfakta:
Selånger FK - Matfors IF 2 1-3
2016-05-30 - 17:45 - Bergsåkers IP
0-1 självmål (12)
0-2 Oliver Spjuth(31)
1-2 Anton Andersson (34) (självmål enligt ST)
1-3 Calle Lundberg (71)
Domare: Hans Söderholm (mycket bra insats än en gång)
Publik: 47

• Nyheter Medelpadssexan

• Referat, resultat &matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.