15-årige Helmer Bergström lobbade kyligt in Svartvik 2:s ledningsmål. 15-årige Helmer Bergström lobbade kyligt in Svartvik 2:s ledningsmål.

Selånger spelade bort Svartvik 2 från serie-ledningen – matchens båda mål kom inom en minut

(2017-06-19)
Två mål inom ett par minuter kring "tjugan" var allt som det bjöds på i målväg på Selånger IP.
Svartvik 2 tog ledningen genom Helmer Bergström men Abraham Brhane Tesfamariam replikerade i stort sett omgåemde för Selånger. 
En kvittering som betydde två tappade poäng och serieledning över sommaren för Svartvik 2.
– En match där vi kändes tröga och utan passion, säger coachen Anders "Ella" Ellqvist besviket.


Två tekniskt spelande lag möttes på Selånger IP där serieledarna Svartvik 2 togs emot av hemmalaget.
Gästerna tog ledningen i den 21:a minuten.  Haroun Abdulle vänder bort två spelare några meter in på egen planhalva. Tittar upp och ser att Selångers backlinje står högt och slår en lyra över den där Helmer Bergström sprintar sig loss. Och en utrusande Emil Pettersson kan bara se Helmers lobb passera över honom och in i det övergivna målet
Men repliken kom fort. Abraham Brhane Tesfamariam jobbar hårt på en bortaförsvarare som stressat spelar hem till sin målvakt Alexander Panayioti och i kamp med denna vinner Abaham bollen och rullar in kvitteringen.

Några fler mål blev det inte i matchen trots att nästan 70 minuter återstod. Svartvik hade ett friläge som brändes medan Selånger kanske hade fler klara chanser men då räddade Alexander Panayioti gästerna med fina parader och vaket spel.
– Det här var en jämn match där Svartvik har lite mer boll men vi skapar fler och bättre chanser. Om de inte haft en så duktig målvakt hade vi vunnit. Svartvik har ett fint spel med många imponerande duktiga, unga bollspelare men vi gör en stark prestation med bra disciplin i försvarsspelet och är farliga i våra omställningar, säger Selångers tränare Tomas Jonsson.
– En match där vi kändes tröga och utan passion. Stundtals fick vi bra rull på bollen och hade ett spelövertag. Men vi skapar inte många målchanser. Vi hade nog bara två riktigt bra förutom målet som vi gör. Så vårat spel på sista tredjedelen var inte bra. Selånger hade några farliga målchanser på snabba omställningar så 1-1 är ett rättvist resultat, säger Svartvik 2:s coach Anders "Ella" Ellqvist. 

Laginsats i Selånger där ingen föll ur ramen medan nämnde målvakten Alexander Panayioti var duktig medan Haroun Abdulle var den som var mest kreativ i ett för dagen segt Svartvikskollektiv.
Hemmatränaren Tomas Jonsson var mycket nöjd över att i den sista vårmatchen innan sommaruppehållet fått komma in på A-plan.
– Härligt att äntligen få spela hemma på IP. Börje, Stig och Mats har verkligen gjort ett hästjobb under våren som fått till planen så fin. Det var isbränna på två tredjedelar av planen men nu kan jag nog hävda att det är Medelpads finaste gräsplan. Vi längtar efter att få köra igång höstsäsongen, säger Jonsson.

Selånger FK - Svartviks IF 2 1-1
2017-06-19 - 19:00 - Selånger IP
0-1 Helmer Bergström (21)
1-1 Abraham Brhane Tesfamariam (23)
Domare: Salo Gavador (utmärkt insats av hela trion)
Publik: uppgift ej inrapporterat ännu
Matchfakta

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher
• Nyheter Medelpadssexan