Fredrik Wiklund laddade från 45 meter och träffade sitt mål. Fredrik Wiklund laddade från 45 meter och träffade sitt mål.

Wiskan tog tre poäng tack vare rutin, ork och Fredrik Wiklunds drömmål

(2017-05-15)
Wiskan vann en välspelad match mot Selånger där rutinm, ork och ett drömmål från 45 meter av Fredrik Wiklund blev tre avgörande faktorer till västralagets fördel.
– Wiklund gör ett fantastiskt mål, säger oldtimermittbacken Martin Hultin efter 3-0 på Westhagen.


Ungdomlig entusiasm och spring i benen mot rutinerade spelare med tyngd möttes på Westhagens konstgräs.
Det blev en välspelad match där det mer rutinerade laget Wiskan tog ledningen efter tolv minuters spel genom Per Norbäck som kämpade in bollen via en hemmaförsvarare.
Tidigt i andra ökade Christian Wilhsson på till 0-2 med ännu ett kampmål innan Fredrik Wiklund stängde poängkiosken med en fantastisk fullträff från 45 meter som seglade in över långe Filip Åsander i Selångermålet.
– Vi vinner faktiskt matchen på bättre ork, inte bara tyngd och rutin. Och Fredrik Wiklunds drömmål förstås, säger veteranmittbacken Martin Hultin och fortsätter:
– Vi ägde matchen från början till slut och spelade riktigt fin och varierad fotboll med både långa och korta bollar och bra rörelse och stämning i laget, säger Hultin.
– Spelmässigt en jämn match, dom fick lite hjälp av oss vid dom två första målen, ett halvt självmål och slarvigt agerande. Vi skapade en del lägen som det kunnat blivit mål på men vi behöver lära oss att värdera lägena bättre och inte bli så ivriga, säger Selångertränaren Tomas Jonsson.

Dennis Drugge Krook var rejäl i sitt spel på mitten och lade ner en stor arbetsinsats och var bäst i Selånger.
I Wiskan hyllar vi kollektivet men det går inte att fascineras av Fredrik Wiklunds otroliga mål. Det här är ju ändå Medelpadssexan och inte Champions League.

Selånger FK - Wiskans IF 0-3
2017-05-15 - 20:30 - Westhagen
0-1 Per Norbäck (12)
0-2 Christian Wilhsson (49)
0-3 Fredrik Wiklund (75)
Domare: Reza Nematbakhsh (suverän insats av hela trion)
Publik: 48
Matchfakta

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher

• Nyheter Medelpadssexan