Anton Andersson Vidén fick ett bra läge att revanschera sig för straffmissen på slutet och skjuta segern till Alnö men hans hårda skott gick mitt på duktiga Stödekeepern Stefan Erksson. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Kryss i toppmötet på Släda IP
-
Alnö och Stöde kryssade 2-2 i toppmötet i en kanske inte så välspelad match men som innehöll stor intensitet och spänning med felaktigt dömd straff, icke dömd straff, utebliven målchansutvisning, straffräddning, tufft spel, långfingrar till avbytarbänkarna, upphämtningar – och fyra mål.
– Vi är glada att vi kunde hämta upp 0–2 till 2–2, säger Alnös tränare Pontus Melander.
– Surt att tappa 2–0 men 2–2 var nog ändå ganska rättvist, säger Stödes tränare Anders Strandlund.


"Hammarns" skott strök krysset

Alnö höll på att få en smakstart i den tidiga seriefinalen hemma mot Stöde.
Redan i den första minuten fick Johan Hammarström på ett bra skott från distans - som smet precis ovanför Stefan Erikssons vänstra kryss.
Därefter var det nästan som om hemmaspelet dog av. Alnö hade visserligen mycket boll men tempot var lågt och passningsprocenten till medspelare låg. Stöde backade hem och satsade på snabba omställningar med längre bollar på ett tillslag upp mot snabbe Ferdi Ismalili.
Ett spel som gav resultat precis innan halvtimmen då Ferdi kom fri efter ett djupledsstick, vann motlägget mot målvakten Erik Hedenström innan han kunde promenera in med bollen i tomt mål.
Strax därpå hade man en farlig nick som Hedenström fick mitt på sig.


Taktisk och rutinerad armdragning

Alnö hade inte mycket att komma med under den första halvleken. David Hamberg sköt en frispark genom muren som Linus Backlund stötte undan framför mål. Returen till Johan Hammarström vars markskott räddades av Stefan Eriksson. Det var nog allt förutom "Hammarns" inledningsskott.
I slutminuten var Ferdi Ismaili på väg igenom igen men en liten lätt armdragning gjorde att Stödeanfallaren tappade lite rytm och Hedenström hann ut och täcka av skottet. Hade Ferdi varit spanjor eller italienare hade han naturligtvis kastat sig i första momentet och rullat ner till hörnflaggan i oerhörda smärtor och kanske fått Alnöförsvararen målchanstutvistad. Ferdi föredrog att vara ärlig vilket hedrar honom.


Händelserik andra halvlek

Om den första halvleken var lite av ett "jaså" blev den andra betydligt mer händelserik och intensiv även om kanske det "vackra spelet" uteblev på bekostnad av tempo, frenesi och kämpatakter.
Det blev en helt annan inställning så fort domaren blåste igång den andra akten och det hann inte gå så många minuter innan det brände till ordentligt – och det flera gånger om.
Först rusade Stefan Eriksson ur sitt mål på en djupledsboll. Hann precis före Robin Nordin och sög åt sig bollen klockrent. Nordin, med speeden uppe, fullföljde situationen och föll över Eriksson - och domaren blåste straff. En rejäl felbedömning enligt Lokalfotbollen som befann sig bara ett par meter från händelsens centrum.
Nåväl, en adrennalinstinn Eriksson såg emellertid att rättvisa skipades när han gick åt rätt håll och räddade Anton Anderssons Vidéns höga och inte alls dåliga straff. Returen sköt Anton över och den bollen är väl ännu inte hittad ute i skogen...


Målvaktsfadäser

Dramatiken var långt ifrån över. Bara dryga minuten efter straffmissen kom nästa Alnömiss. Erik Hedenström dabbades sig rejält på ett markskott från långt håll. Ramlade och tappade bollen mitt framför fötterna på en framstormande Johan Sjölén som till sin häpenhet fick både boll och öppet mål till skänks.
Alnö knäckta? Oh, nej! Ö-laget gick omgående till motattack men Stefan Eriksson fortsatte sitt storspelande men på Robin Nordins skott i krysset från straffområdeslinjen i den 65:e minuten var han maktlös.
Ferdi Ismaili var sedan ohyggligt nära att nicka in 1-3 från nära håll 60 sekunder senare men bollen slant på hjässan och tog vägen utanför den vänstra stolpen.
Det hann knappt gå en minut ytteligare då Alnö fick en fripark 45 meter från målet ute till vänster. Patrik Kerttu lyfte in bollen och Eriksson gjorde sin enda miss i matchen då han missbedömde bollbanan och via fingertopparna hamnade bollen bakom honom till en sopren Per Axelsson som från en meter fick helt öppet mål.


Båda lagen gick för seger

Båda lagen gick sista tjugo för seger och den sista chansen gick till gästerna och Adam Kerfstedt vars långskott tippades till hörna av en Hednström som tvingades tänja sig i hela sin längd för att nå bollen.
– Vår första halvlek var inte bra. Då slog vi bara långt upp till Robin Nordin. Den andra var bättre och vi visade bra moral när vi kunde komma tillbaka och hämta upp 0-2. Vi fick sedan för ett segermål också, säger Alnötränaren Pontus Melander
– En bra division IV-match mellan två bra lag. Tycker vi är något bättre, 55-45, men sett till hela matchen så var det väl ganska rättvist ändå med kryss. Hade Ferdi satt nicken till 3-1 så hade vi vunnit, det är jag säker på, säger Stödes tränare Anders Strandlund, och fortsätter:
– Vi är på rätt väg och har ett bra spel i oss och jag har en lyhört lag som verkligen vill lira boll.


Gör upp om div. III-platsen

Per Axelsson på mitten var Alnös starkaste kort denna afton och mittförsvaret med André Grim och Joakim Axelsson var svårpasserat och visade också ett par gånger vad rutin kan vara värt.
Håkan Helsing kamapade likt en Archie Gemmill på mitten i Stöde, Johan Bergman och Niclas Bengtsson säkert mittlås och på kanten glänste Adam Kertfstedt.
Skulle förvåna mig mycket om inte dessa två lag är dom som kommer att göra upp och div. III-platsen.
Eller vad säger Lucksta?
 

/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu


åter till omgång 6

Alnö IF – Stöde IF 2–2
2014-06-03 - 19:00 - Släda IP
0-1 Ferdi Ismaili 29 
0-2 Johan Sjölén 54 
1-2 Robin Nordin 65 
2-2 Per Axelsson 67 
Domare: Per Backlin, Sundsvall
Publik: 
Matchfakta

Lite bilder från matchen:

En omtalad sekvens. Stödes målvakt Stefan Eriksson kommer ut perfekt och nyper bollen framför fötterna på Alnös kvicksilver Robin Nordin, som fullföljer och ramlar över Eriksson, som emellertid har bollen i tryggt förvar i sina handskar. Då blåser domaren, felaktigt, straff...
...rättvisa skipas dock när Stefan Eriksson räddade Anton Andersson Vidéns straff. Returen drog sedan AAV över ribban. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Returen fläskade Adam över och den bollen lär bli svårhittad långt in i skogen.
Åååå nejjjj! Inte offside igen!!! Robin Nordin ber till högre makter.
Tomas Decker lyfter långt med sin vänsterfot.
André Grim väntar på att någon röd vill visa att han vill ha bollen. Var lite si och så med den saken under den andra halvleken. Ferdi Ismaili täcker yta och i bakgrunden syns det som är kvar av Släda IP:s k-märkta läkare.
Harald Hårfager driver upp bollen. Eller om det är Niclas Bengtsson...
Jimmy Ilvonens inläggs täcks bort av Jonas Södermark.
Robin Nordin på språng medan Tomas Decker hamnat på efterkälken.
Nordin på gång igenom igen men stoppas av Johan Bergmans perfekta glidtackling.
Duell på kanten mellan Alnös Adam Johansson och Stödes Linus Backlund.
"Upp å nicka sockerdricka". Bengtsson, Södermark och Axelsson kampar i luften.
Som vanligt är Lokalfotbollen rätt placerad och bollen kommer vackert till fotografen vars klackspark blev klockren även om riktningen inte blev den bästa den här gången - men bollpojkarna skall väl ha något att göra dom också...
Duktiga Stödemålvakten Stefan Eriksson har bollen under full kontroll - och utan att det döms straff denna gång...
Ständigt farlige Robin Nordin oroar men Johan Bergman och Håkan Helsing reder upp situationen.