Ånge IF:s andralag vann Medelpadsfemman. Ånges lag: (från vänster) Mattias Thorsell Elias Wennerberg, Rani Majed Amir, Jorge Rojas, Lamin Kargbo, Jordan Forrester (bakom), Jesper Gulliksson, Filip Flilipovic, Valerik Danelian (målvakt), Alex Reid (på knä), Jan-Eric Berglund (liggande) och David Danielian (liggande). Foto: Kajsa Nordmark.

Tvingas kvar – trots seriesegern
-
De vann division V efter en seger i seriefinalen.
Men nu stoppas Ånge IF från spel i division IV – av de andra klubbarna i distriktet.
– Det är klart att det är tråkigt, säger Ånges tvåmålskytt David Danielian.


Under valdagen ställdes Ånge IF 2 och Sidsjö-Böle IF i division V mot varandra på Sidsjövallen i Sundsvall. Vinst för bortalaget eller oavgjort skulle innebära en serieseger för Ånge – trots två omgångar kvar av tabellen. Och det var precis vad som hände.
En tidig 1–0-ledning av Sidsjö-Böle och en sen kvittering av samma lag i slutminuterna av matchen stoppade inte Ånge från att lämna matchen som vinnare. Två mål av Ånges David Danielian innebar att matchen slutade 2–2 och Ångespelarna kunde fira seriesegern. Men firandet var dämpat.
Efter matchen hängde huvudena på de leriga Ångespelarna. Anledningen: de skulle ändå inte få spela i division IV nästa år.
Inför säsongen röstade samtliga föreningar i distriktet om hur högt upp andralaget i en förening skulle få spela. Svaret blev division V.
– Det var ett förslag som röstades igenom i december av föreningarna. Ett demokratiskt beslut helt enkelt, så det är inte vi på förbundet som har stoppat Ånge från en uppflyttning, säger Helen Björk i Medelpads fotbollsförbund.
Beslutet innebar att Ånges division V-lag redan inför säsongen visste om att de inte skulle kunna ta klivet upp till division IV.
– Det är klart att det är tråkigt, men vi har haft bra stämning i laget ändå. Det är aldrig någon som varit på dåligt humör utan vi har pushat varandra hela säsongen, säger David Danielian och fortsätter:
– Vi valde att göra vårt bästa. Sedan får man hoppas att om man gör bra ifrån sig får man spela med division två laget i stället för att gå upp med hela laget.
Kan ni ändå vara glada över seriesegern?
– Ja, det känns bra att vinna, men att vi är obesegrade är ännu roligare.
Men det är ett lag som var desto gladare efter matchen. Sidsjö-Böle var redan klar för andraplatsen i tabellen och därmed också avancemanget till division IV.
– Det känns så klart jättekul. Det är något som vi har strävat efter i tre-fyra år och i år har vi äntligen lyckats, säger Sidsjötränaren Emad Nademi.
/ saxat från Kajsa Nordmark, ST-sporten

Sidsjö-Böle IF – Ånge IF 2 2–2
2014-09-14 - 16:00 - Sidsjövallen
1-0 Henry Junior Lee 4
1-1 David Danielian 51
1-2 David Danielian 58
2-2 Artagan Keskin 88

Domare: Nils Börlin, Sundsvall
Publik: 31
Matchfakta