Konrad Ålund,-Snedlund gjorde ett av Alnös mål mot Sidsjö-Böle. Konrad Ålund,-Snedlund gjorde ett av Alnös mål mot Sidsjö-Böle.

Tryggt och stabilt Alnö följde upp förra veckans seger med en ny

(2016-05-14)

Alnö följde upp premiärsegern mot Fränsta med att ta en ny trea under fredagen.
Sidsjö-Böle förmådde inte stå emot ett välspelande Alnö i 90 minuter utan föll med 1-4.
– Det kändes stabilt och tryggt hela matchen igenom, säger HAlnötränaren HåkanJohansson.


Alnö vann sin premiär medan Sidsjö-Böle förlorade sin.
Men det var Sidsjö-Böle som inledde bäst och rullade bollen bra mellan lagdelarna, dock utan att skapa några gyllene målchanser.
I mitten av halvleken planade Bölesövertag ut och Alnö fick allt mer att säga till om.
I den 26:e minuten lyfte Henrik Gröning in en frispark från vänsterkanten som efter lite studsar hamnade hos Johan Hammarström som kunde trycka in Alnös ledningsmål.
Nu tog Alnö över markant och skapade fleera bra lägen och strax före paus kom 0-2 genom Adam Johansson efter det att Khalil Masri återerövrat bollen. Adam avslutade kliniskt i målvaktens högra hörn.
– Sett till chanserrna borde vi nog satte ett par bollar till i nät, säger tränaren Håkan Johansson.
– Synd att vi inte kunde ta ledningen på vårt spelövertag i inledningen. Istället fick vi gå till pausvila med 0-2, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf besviket.

Sidsjö-Böle kom ut taggade även till den andra halvleken och jagade en tidig reducering. När den uteblev gled initiativet åter över i ö-favör och 0-3 satt i den 57:e minuten. Målvakten Henoc Ekanga räddade Adam Johanssons skott men släppte retur och då höll sig Konrad Ålund-Smedlund framme och rullade in 0-3.
"Makrillarna" gav dock inte upp utan gick nu "all in" för en reducering. Men det såg inte ut att vilja sig. Ett fint anfall avslutades med ett klockrent stolpskott. I den 64:e minuten fick man äntligen lön för mödan, målet inprickat av Hanad Ibrahim Muhammed sedan Alnlöförsvaret misslyckats med att rensa undan i försvaret.

Närmare kom aldrig Sidsjö-Böle för när sex minuter återstod sköt Henrik Gröning i en frispark direkt i mål för andra matchen i rad.
– Det kändes stabilt och tryggt hela matchen igenom försvarsmässigt och är samtidigt mycket glad att vi skapade så pass många avslutssituationer som vi gjorde i matchen, säger HåkanJohansson.
– Spelmässigt var det här ett fall framåt och vi fortsätter att jobba vidare på detaljer i vårt spel ytterigare så kommer snart också poängen, säger Mikael Eklöf efter andra raka 1-4-förlusten i inledningen av årets serie.
 
Video:
0-1-målet.
0-2-målet.
1-4-målet.

Matchfakta:
Sidsjö-Böle IF - Alnö IF 1-4
2016-05-14 - 17:00 - Westhagen
20-1 Johan Hammarström (26)
0-2 Adam Johansson (42)
0-3 Konrad Ålund Smedlund (57)
1-3 Hanad Ibrahim Muhammed (64)
1-4 Henrik Gröning (84)
Domare: Oscar Moss
Publik: 33

• Nyheter Medelpadsallsvenskan

• Referat. Resultat & Matchfakta plus Aktuell tTbell och Skytteliga.