"Södermark spelar i fel serie"
-
Stöde gjorde 2-0 under den första halvleken mot Östavall. Det räckte för att hålla undan då målvakten Stefan Eriksson spikade igen därbak. Men framförallt hade Jonas Södermark en stor dag och rev stora fåror i Östavalls försvar.
– Inget att säga om. Stöde var bättre och det var i mångt och mycket Jonas Södermark som var skillnaden mellan lagen. Den grabben spelar i fel serie, berömmer Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.


Precis tvärtemot

Soligt och vackert väder även på Stöde IP denna fredagskväll och hemmalaget fick en kalasstart sedan Nils Högbom fått ett instick in i Östavalls straffområdet och avslutat på bästa sätt redan efter fem minuter.
– Precis tvärtemot som vi snackade om innan matchen att vi skulle hålla tätt i inledningen, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
Stöde fortsatte visa framfötterna och i den 37:e minuten skottade Tomas Decker in 2-0 från högerkanten.
– I den första halvleken såg det bra ut och den är vi väldigt nöjda med, säger Stödes lagledare Mikael Backlund.
Det var dock nära att Östavall fått in ett reduceringsmål innan pausvilan. Joakim Andersson snappade upp ett bakåtpass från en Stödeförsvarare men fick lite för mycket tid på sig, hann bli nervös (?), och sköt mitt på keepern Stefan Eriksson.
– Synd där. Vi hade behövt få lite kontakt inför den andra halvleken, säger Fredlund.


Ställningskrig i andra halvlek

Östavall ryckte upp sig spelmässigt och då båda lagen föredrog att hålla bollen efter marken blev det mycket ställningskrig på mitten med många sköna dueller. Halvleken blev därmed chansfattigare och Stöde kunde bibehålla försprånget från den första halvleken ut.
– Vi hade bud på några fler mål men vi vinner rättvist och det var vinsten som var huvudsaken, säger Backlund.
– Inget att säga om. Stöde var bättre och det var i mångt och mycket Jonas Södermark som var skillnaden mellan lagen. Den grabben spelar i fel serie, berömmer Fredlund.
Jämnt överlag i Östavall medan Jonas Södermark, som sagt, stod i en klass för sig. Säker längst bak var även målvakten Stefan Eriksson.

/ Lokalfotbollen.nu


åter till omgång 4

Stöde IF - Östavalls IF 2-0
2014-05-23 - 19:00 - Stöde IP
1-0 Nils Högbom 5
2-0 Tomas Decker 37
Domare: Per Backlin, Sundsvall
Publik: 101
Matchfakta

Spelar Stödes Jonas Södermark i fel serie?