Sjunde raka förlusten för Fränsta/ Ljunga men nära poäng mot Stöde 2:
"Vi väger lite för lätt"


(2017-06-19)
Fränsta/Ljunga var nära att ta sina första poäng för säsongen men föll till slut med uddamålet av sju mot Stöde 2 på bortagräs.
– Vi gör en bra match men med fem spelare som bara är 15 år väger vi lite för lätt mot ett rutinerat och tyngre lag som Stöde 2, säger coachen Tomas "Håkki" Eriksson.


Ett ungt Fränsta/Ljunga chockade på Stöde IP i inledningen. I den åttonde minuten gav Karmand Mahmud jumbon ledningen och i minut 20 ökade Edwin Molin på.
Därefter vaknade Stöde till och trots ett markant spelövertag tog det nästan tio minuter in i den andra halvleken innan altmeister Hans Sjölande kunde reducera till 1-2.
Tre minuter senare var "Sjöa" framme igen och kvitteringen var ett faktum.
Men kvitteringsjublet sattes i halsen. Mindre än en minut senare återgav David Danielian gästerna ledningen.
Men nu var hemmalaget uppe i varv och det tog bara tio minuter för Staffan Lundgren att kvittera och Erik Odhner att skicka in segerbollen.

Ett tröttkört Fränsta/Ljunga orkade inte mobilisera utan fick lämna Stöde men ännu en hedersam förlust.
– Vi gör en bra match men med fem spelare som bara är 15 år väger vi lite för lätt mot ett rutinerat och tyngre lag som Stöde 2, säger coachen Tomas "Håkki" Eriksson.
– Skönt med en seger innan uppehållet. Tycker vi är det klart bättre laget och skapar väldigt mycket klara lägen. Dålig kommunikation i första samt att vi inte får in bollen gör att vi ligger under med 0-2 i paus. Sedan i andra lossnar det och vi lyckas hänga fyra bollar och vinner välförtjänt. Kul att se moralen då vi lyckas vända på steken, säger spelande tränaren Linus Sjölander.

Stöde IF 2 - Fränsta/Ljunga 4-3
2017-06-19 - 19:00 - Stöde IP
0-1 Karmand Mahmud (8)
0-2 Edwin Molin (20)
1-2 Hans Sjölander (54)
2-2 Hans Sjölander (57)
2-3 David Danielian (58)
3-3 Staffan Lundgren (64)
4-3 Erik Odhner (69).
Domare: Elvin Jasari (lite vilsen men godkänd)
Publik: 44
Matchfakta

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher
• Nyheter Medelpadssexan