Stöde har fortfarande chansen efter en fem-etta mot Kovland
-
Stöde har fortfarande chansen att lägga krokben för Alnö IF i kampen om seriesegern.
Visserligen är den mikroskåpisk men den finns efter segern mot Kovland.
– Härlig vinst och 5–1 var nog t o m i underkant sett till den andra halvleken. Tyvärr för oss var även Alnö starka igår men vi kör på så länge lampan lyser och vi har chansen, säger tränaren Anders Strandlund.

 

Fan och hans moster gjorde att vi fick se
Micke Lundgren på planen igen

När matchen på Stöde IP sparkade igång var det många som höjde lite extra på ögonbrynen för en spelare hos gästerna.
– Skador, sjukdomar, älgjakt och fan och hans moster gjorde att vi fick se Mikael Lundgren spela sin första match på sex år, säger Kovlands assisterande tränare Fredrik Åsén, själv ombytt för dagen.
Om det var anledningen till att den första halvleken var trevande och spelades i lågt tempo är en fråga för Lagerbäck & Co i Viasatstudtion att analysera.
Hemmalaget hade ett visst spelövertag men det skapades inte speciellt mycket matnyttigt framåt. Närmast var ett kanonskott av Adam Kerfstedt som rammade ribbrysset och ett missat friläge från gästerna.
Fram till minut 43 vill säga. Då nickade Jonas Södermark in ledningsmået för Stöde efter efter en hörna och lite flipper inne i boxen.
– Vi stod upp bra nästan hela den första halvleken och deras ledning kom lite som en kalldusch då vi frös fast i mattan  på en hörna och blevstraffade trots att dom inte fick in bollen i förstaläget, säger Fredrik Åsén.

 

Bengtssons konststraff

I den andra halvlekens inledning vred Stöde åt tumskruvarna rejält första kvarten men ett hårt arbetande Kovlandsförsvar höll tätt med tur och skicklighet.
– Därefter kändes det som vi var på väg att vrida oss ur greppet och jobba oss in i matchen igen, säger Åsén.
Då gav Kovland bort bollen på mitten och på den omställningen satte Jonatan Söder 2–0.
– Efter det målet var det inget snack om saken och vi tog över matchen totalt, säger Anders Strandlund.
Trean kom, fyran kom – och även femman kom på straff i slutskedet.
– Den var en liten delikatess. Nicklas Bengtsson sköt in den med en konstspark. Han sköt in den med en s k Maradona-spark med den bakre foten eller hur man nu skall förklara det, säger Strandlund och ler.

 

"Kör så länge lampan lyser"

Det målet kom i den 87:e minuten men det hann bli ett straffmål ytterligare i matchen och det kom bara drygt 60 sekunder när Jens Olsson kunde tröstmåla från elva meter.
I och med segern har Stöde en lite chans att nå seriesegern.
– Härlig vinst och 5–1 var nog t o m i underkant sett till den andra halvleken. Tyvärr för oss var även Alnö starka igår men vi kör på så länge lampan lyser och vi har chansen, säger tränaren Anders Strandlund.
– Efter 2–0–målet föll vi igenom och det rann iväg. Tycker ändå att vi slet på bra och förlustsiffrorna blev för stora. 1–3 hade sett mer klädsamt ut och något jag tycker vi förtjänade. Men så blev det inte denna gång, avslutar Fredrik Åsén.


Till omgång 19
-

Stöde IF – Kovlands IF 5–1
2014-09-06 - 14:00 - Stöde IP
1-0 Jonas Södermark 43
2-0 Jonatan Söder 65
3-0 Johan Sjölén 68
4-0 Linus Backlund 74
5-0 Nicklas Bengtsson (straff) 87
5-1 Jens Olsson (straff) 88
Utvisning Stöde: Tobias Sahlin 80
Domare: Jan Boström, Sörberge
Publik: 95
Matchfakta

Nicklas Bengtsson "Maradona-sparkade" in en straffspark.