Max bakom Stödes storseger mot Söråker
-
Stöde hade inga problem i avslutningsmatchen mot ett sargat Söråker utan kunde verkligen spela ut och bjuda sin hemmapublik på en sevärd match, även om motståndet var i klenaste laget.
Resultatet 8–2 speglar händelserna på planen rätt bra och roligast verkade hemmalagets Maxwell Osadolor ha. Med sin snabbhet firade han stora triumfer mot Söråkers försvarslinje. Efter två snabba mål i inledningen fullbordade han sedan sitt hattrick i den 77:e minuten.
– Han var ruggigt bra och hade nog en fot med i alla våra mål idag, säger Stödetränaren Anders Strandlund, som hade lite blandade känslor efter den sista matchen.
– Vi kom visserligen tvåa och jag är nöjd med säsongen men samtidigt känns det som att vi borde kunna hängt med Alnö längre i kampen om seriesegern. Alnö vann serien rättvist och var det jämnaste laget i serien och som det heter – tabellen ljuger aldrig, säger Strandlund.
– Vi gjorde ingen höjdarmatch. Det är tragiskt att behöva åka till Stöde med bara två avbytare, som dessutom var 14- respektive 15 år. Man blir som tränare halvtrött på vissa spelare som lagt ner sin säsong under hösten. En eloge i alla fall till dom som ställde upp och fullföljde serien, säger Söråkers avgående tränare Stefan Hellberg som nu tillsammans med Gunnar Karlsson kliver av.
– Jag är en tävlingsmänniska och efter varje fredagsförlust har helgen varit förstörd, skrattar Hellberg.
Överbetyg till samtliga spelare i Stöde med en extra stjärna till nämnde Osadolor.
Målvakten Joakim Jönssin gjorde en bra match trots dom många baklängesmålet och plus också till pojklagsspelarna Adrian Goebel och Oskar Andersson som båda visade gott gry när man fick hoppa in.

Stöde IF - Söråkers FF 8–2
2014-09-27 - 14:00 - Stöde IP
1-0 Maxwell Osadolor 17
2-0 Maxwell Osadolor 18
2-1 Alexander Gode 27
3-1 Adam Kerfstedt 42
4-1 Filip Astby 46
4-2 Jonas Nordström 54
5-2 Adam Kerfstedt 62
6-2 Tomas Eriksson 66
7-2 Tomas Eriksson 73
8-2 Maxwell Osadolor 77
Domare: Jan Söderlund, Sundsvall
Publik: 75
Matchfakta