Emilia Johanssons robusta spel såg till att Stöde kunde vända mot Selånger 3. Emilia Johanssons robusta spel såg till att Stöde kunde vända mot Selånger 3.

Selånger 3 hade serie-ledarna på gaffeln men... 

(2016-05-29)
Selånger 3 tog en tidig ledning mot Stöde och höö den till strax innan timmen spelad.
Då kvitterade Clara Högbom och sedan tog serieledarna över och efter ytterligare två mål av Clara och ett av radarkamraten Anna Edin vände man till en 4-1-seger.
– Vi gör en fantastisk första halvlek med vårt unga lag och är närmare både 2-0 och tilloch med 3-0 än dom en kvittering. I andra tog deras tyngd och duktiga anfallare över, säger SFK 3:s tränare Anders Heimer.


Stöde har gått som en slåttermaskin i damtrean. Tre raka segrar och 25-3 i målskillnad.
Selånger 3 inledde emellertid helt respektlöst och tog ledningen redan efter fem minuters spel. Efter ett par inledande hörnor kom bollen ut till hörnläggaren Nellie Häggberg som provade på ett vinkelskott från långt håll och bollen curlade sig in i närheten av bortre krysset.
Selånger 3 fortsatte spela bra hela halvleken och 1-0-ledningen i paus var fullt motiverad.
– Vi gör en fantastisk första halvlek med vårt unga lag och är närmare både 2-0 och t o m 3-0 än dom en kvittering, säger SFK 3:s tränare Anders Heimer.
– Det var ren kaos från vår sida i första, bollarna flög åt alla håll, säger Stödetränaren Madelene Sjögren.

Stöde spelade upp sig ju mer matchen led men det dröjde till den 57:e minuten innan Clara Högbom, vem annars?, kunde kvittera efter en hörna.
Fyra minuter senare satte Anna Edin 2-1 efter ett fint anfall och Selångers öde var beseglat. Clara Högbom satte sedan sitt sjuttonde och adertonde i årets serie varvid slutsegern skrevs till 4-1.
– I andra började vi rulla boll till varandra och vinna närkamper. Och där gick Emilia Johansson verkligen i bräschen. Men en stor eloge till Selånger 3 som spelade en fin fotboll och gav oss en rejäl match, säger Sjögren.
– Deras tyngd och snabba omställningar på deras duktiga anfallare gjorde att vi inte riktigt orkade hänga med i andra, säger Heimer.

Clara Högbom gör visserligen hattrick men i dag var Emilia Johansson på mittfältet Stödes bästa. Det var hon som drog igång Stödemaskinen i andra med sitt vägvinnande spel med vunna bollar och närkamper.
Hela laget skall ha beröm i Selånger 3, inte minst för sin första halvlek. En extra guldpeng emellertid till målvakten Therese Ålin som gjorde massor av fina parader matchen igenom.

Matchfakta:
Stöde IF - Selånger FK 3 4-1
2016-05-29 - 18:00 - Baldershofs IP konstgräs
0-1 Nellie Häggberg (5)
1-1 Clara Högbom (57)
2-1 Anna Edin (60)
3-1 Clara Högbom (68)
4-1 Clara Högbom (83)
Domare: Tomas Löf (mycket bra)
Publik: 22

• Nyheter Damtrean

• Referat, resultat &matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.